Noviny za socialismu - Rudé právo, Svoboda
Text dotazu
Hledám publikace, které se týkají Rudého práva od roku 1945 do roku 1951 či deníku Svoboda (vydávalo ho KV KSČ v Praze) v letech 1958-1967. Nebo publikace obecně o stranického tisku v letech 1945-1968. Také hledám všechny články od Miroslava Karného, který v té době v těchto novinách publikoval. Existuje bibliografie článků Rudého práva a Svobody a soupis zkratek jmen autorů novinových článků?
Odpověď
Ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje je tato publikace:
Signatura: 162783. Autorské šifry v českých časopisech 1959-1964 / zpracovala Marie Procházková. -- Praha : Státní knihovna ČSSR, 1965. --  758, [1] s., ve které jméno Miroslav Karný není uvedeno.
K problematice Rudého práva je možné prostudovat například následující publikace (výběr z katalogu knihovny na http://aleph.svkpl.cz):
Signatura: 137024.  40 let Rudého práva / Vojtěch Dolejší. -- 1. vyd. --  Praha : SNPL, 1960. --  232, [3] s.
Signatura: 31A1679.  Naše Rudé právo / připravil Karel Douděra ... [et al.]. -- Praha : Rudé právo, 1980. --  346 s.
Signatura: 177823.  Svědek a bojovník : 50 let Rudého práva / redaktor Vojtěch Dolejší ; úvod Marie Pujmanová. -- 1. vyd. -- Praha : Svoboda, 1970. --  416 s.
Signatura: 182833.  Rudé právo 1939-1945 / odpovědná redakce Bl. Kalvínská a Irena Pražáková. -- 1. vyd. -- Praha : Svoboda, 1971. --  688, [1] s.
Bibliografie Rudého práva či titulu Svoboda vydávaného v letech 1953-1990 Krajským a městským výborem KSČ v Praze (ve fondu Studijní a vědecké knihovny PK až od roku 1985 pod signaturou 37A61), dle dostupných zdrojů (Česká národní bibliografie, Souborný katalog ČR - Caslin, Jednotná informační brána atd.), nebyla vydána.
Rudé právo bylo výběrově excerpováno v bibliografii: Bibliografický katalog ČSSR : články v českých časopisech. Praha : Národní knihovna. V letech 1953-1990 (ve fondu Studijní a vědecké knihovny PK pod signaturou 5310 a 36A1074).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
15.03.2010 18:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu