Noviny za okupace 1939-1945
Text dotazu
Jake noviny vycházely v Protektorátu Čechy a Morava?
Odpověď
Dobry den,
Prehled periodik (noviny a casopisy) vydavanych v obdobi Protektoratu Cechy a Morava naleznete napr. v techto publikacich:
Zeitungen und Zeitschriften im Protektorat Boehmen und Maehren. Prag : Orbis, 1941. 261 s.
- abecedni prehled rozdeleny na noviny (deniky a ostatni noviny) a casopisy (odborne a zabavne)
- nazvovy rejstrik
- rejstrik periodik podle mista vydani
- rejstrik periodik podle oboru
- rejstrik klicovych slov z nazvu periodik
PASAK, Tomas. Soupis legalnich novin, casopisu a urednich vestniku v ceskych zemich z let 1939-1945. Praha : Univerzita Karlova, 1980. 441 s.
- abecedni prehled
- vecny rejstrik
- rejstrik periodik podle mista vydani
- rejstrik noviny, casopisu a urednich vestniku vydavanych nemeckymi a jinymi cizimi institucemi
- cesko-nemecky seznam mest a obci, jejichz jmena se vyskytuji v titulcich novin, casopisu a urednich vestniku
KUBICEK, Jaromir. Noviny Ceske republiky 1919-1945. 2 sv. Brno : Sdruzeni knihoven CR, 2004. ISBN 80-86249-27-1.
- cast 1. 446 s. abecedni prehled
- cast 2. 276 s. - mistni rejstrik s prehledem vydavatelu, jmenny rejstrik, vecny a chronologicky rejstrik
KUBICEK, Jaromir. Bibliografie novin a casopisu na Morave a ve Slezsku v letech 1918-1945. Brno : Statni vedecka knihovna, 1989. 444 s.
- abecedni prehled
- mistni rejstrik s prehledem vydavatelu
- jmenny rejstrik
- vecny a chronologicky rejstrik
Uveden bibliografie jsou dostupne napr. v Referencnim centru NK CR, nicmene mely by je mit k dispozici i jednotlive krajske knihovny (jejich prehled najde napr na strance http://www.knihovny.cz/page.php3?IDM=2&IDMS=7).
Vyuzit muzete i bazi PER, kterou buduje Moravska zemska knihovna (http://www.mzk.cz/katalogy/), nicmene baze neumoznuje hledani napr. podle let, kdy noviny nebo casopisy vychazely.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 10:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu