Noviny vydávané v Plzni v roce 1911
Text dotazu
hledám záznamy o 4.sjezdu českých šachistů 1911 v Plzni.
Sjezd se konal v srpnu 1911 a rád bych zjistil nějaké informace z tehdejších plzeňských novin.
Pokud vím, měly v Plzni vycházet Plzeňské listy, Český deník a možná ještě něco. Vlastní SVK v Plzni tyto nebo nějaké jiné plzeňské noviny z roku 1911? Jak bych je mohl prostudovat?
Odpověď
V roce 1911 vycházely v Plzni v českém jazyce následující deníky a noviny:
Mikrofilmy
- dostupné pouze prezenčně v čítárně:
Nová doba [mikrodokument] : orgán lidu pracujícího. -- Plzeň : František Unger, 1896-1945.
Plzeňské listy [mikrodokument]. -- Plzeň : J.R. Port, 1875-1911.
Tištěné dokumenty
- dostupné pouze prezenčně. Nutno objednat prostřednictvím konta http://aleph.svkpl.cz do jedné ze studoven (všeobecná studovna nebo čítárna), tituly budou ze skladu v hlavní budově vyexpedovány na místo objednání do 60 minut od přijetí požadavku systémem (toto platí pouze v provozní době knihovny), ve studovně budou půjčeny 14 dnů:
Český západ : illustrovaný týdenník křesťansko-sociální. -- V Plzni : Ant. Havelka, 1908-1939. - kmenová signatura 7103
Plzeňský kraj : agrární list věnovaný zájmům lidu na českém západě. -- V Plzni : Rolnické vydavatelské a tiskařské družstvo, 1907-1914. - kmenová signatura 744
Český denník vycházel až od roku 1912.
Nabízíme Vám také rešeršní služby (v tomto případě excerpci dobových periodik), viz. http://www.svkpl.cz/bis2.htm , speciální studovn 2.p., po-pá 8-18.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
18.01.2008 14:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu