noviny vydávané v Československu v letech 1937 až 1939
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych touto cestou poradit, jaké noviny vycházely na území Československa v letech 1937 až 1939 a zda je možné si některé z těchto novin ve Vaší knihovně prostudovat. Děkuji.
Odpověď
K orientaci ve fondech periodik z let 1937-1939 mohou posloužit následující
tištěné a elektronické zdroje (výběr):
Signatura: 31B8905-1. Noviny České republiky 1919-1945. Část 1, Bibliografie / Jaromír Kubíček a kolektiv. -- V Brně : Lector benevolus, 2004. --  446 s. ISBN 80-86249-26-3 (CERBI - kompletní dílo). -- ISBN 80-86249-27-1 (CERBI N - řada Noviny). -- ISBN 80-86249-28-X (SDRUK). -- ISBN 80-239-1912-1 (Lector benevolus)
Signatura: 31B8905-2. Noviny České republiky 1919-1945. Část 2, Přehledy, rejstříky / Jaromír Kubíček a kolektiv. -- V Brně : Lector benevolus, 2004. --  276 s. : il. ISBN 80-86249-26-3 (CERBI - kompletní dílo). -- ISBN 80-86249-27-1 (CERBI N - řada Noviny). -- ISBN 80-86249-29-8
Signatura: 31A58203. Soupis legálních novin, časopisů a úředních věstníků v českých zemích z let 1939-1945 / Tomáš Pasák. -- 1. vyd.. -- Praha : Univerzita Karlova, 1980. --  441 s.
Regionální periodika:
Signatura: 392A4948. Soupis periodik vydávaných v Plzni 1835-1974 / sestavila Ludmila Vysoká. -- Plzeň : Státní vědecká knihovna, 1983. --  92 s.
Signatura: 141707. Bibliografie časopisů západočeského kraje / František Fabian. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Krajské nakladatelství, 1961. --  186, [3] s.
[Česká a moravská periodika]. Brno : Moravská zemská knihovna [cit.
3.4.2008]. Dostupné na WWW:
http://snape.mzk.cz/F/I1MIXUS2N336XGDQ1UACUEKCTSK5EEH4345X92YDTGY1VXAXY1-01599?func=find-b-0.
Tituly, které si z uvedených zdrojů vyberete, hledejte přes jejich název v katalozích Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje (SVK PK).
- elektronický katalog s možností objednání (pro registrovaného uživatele), obsahující periodika z let 197 - 1939 pouze vydaná v regionu Plzeň-město a Plzeň, oblast na http://aleph.svkpl.cz
- lístkové katalogy obsahující celý fond SVK PK do r. 2004 na http://katif.svkpl.cz/nris - GEK Jmenný katalog periodik a MZ Jmenný katalog periodik.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.04.2008 07:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu