Noviny v Olomouci
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli vycházely v Olomoci noviny s názvem Selské listy nebo Nové selské listy. Mám novinový ústřižek, jehož obsahem je veřejné poděkování za uzdravení, datované 29. ledna 1898.
Děkuji. Oldřiška Frühbauerová
Odpověď
Dobrý den,
ano v Olomouci vycházeli noviny Selské listy od 1. dubna 1884 do 10.5.1941, zprvu dvakrát týdně, od roku 1919 již jako deník. Jejich zdigitalizovanou podobu najdete na této adrese: http://kramerius.kr-olomoucky.cz/search/ , do roku 1917 jsou volně přístupné, výtisk z 29.1.1898.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
25.01.2017 12:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu