Noviny Hlas mladých - dostupnost
Text dotazu
Dobrý den, rád bych věděl, kde jsou dostupné noviny nebo časopis Hlas mladých. Vycházel pravděpodobně v Plzni v 50. letech. Podle www.ceskyhudebnislovnik.cz do něj psal jazzový publicista Antonín Truhlář své články. Bohužel se mi nedaří zjistit, zda takový list skutečně existoval.
Odpověď
Dobrý den,
v katalozích SVK PK a v souborných elektronických katalozích periodik ČR není titul Hlas mladých vydávaný v Plzni v 50. letech uveden. Také zdroje:
HÁLOVÁ, Marie a SEDLÁKOVÁ, Marcela. Soupis periodik Západočeského kraje 1966-1985. Plzeň: Státní vědecká knihovna Plzeň, 1991. 213 s. Bibliografie společenských věd. ISBN 80-85093-08-1.
HOSTIČKOVÁ, Jiřina a VACHTOVÁ, Jarmila. Soupis časopisů Západočeského kraje 1945-1965. Praha: Státní knihovna ČSR - Národní knihovna, 1972. 191 s. Bibliografický katalog ČSR. České knihy; roč. 1972, zvl. seš. 4.
VYSOKÁ, Ludmila. Soupis periodik vydávaných v Plzni 1835-1974. Plzeň: Státní vědecká knihovna, 1983. 92 s.
tento titul neuvádějí.
O vydávaní Hlasu mladých (mimo zmiňovanou Encyklopedii jazzu a moderní a populární hudby, s. 203) informuje článek Pět otázek a odpovědí o Jazz-clubu uveřejněný v Pravdě, ve kterém Petr Brabec uvádí, že se jednalo o cyklostylovanou formu a časopis byl zasílán i mimo Plzeň:
(BRABEC, Petr. Pět otázek a odpovědí o Jazz-Clubu. [Zaps. red]. Pravda: orgán západočeského KV KSČ. 1964, roč. 45, č. 25 (29.1.1964), s. [3]. ISSN 1803-1633.
Z fondu SVK PK můžeme k tématu nabídnout následující tituly:
Informační bulletin Jazz clubu PKO Plzeň. Plzeň: Jazz club, 1963-1964. 2 sv.
signatura SVK PK: 61986
Jazz bulletin. Plzeň: Jazz club, 1965-1968. 3 sv.
signatura SVK PK: 61986
V případě zájmu o archiválie plzeňského Jazz-clubu se lze také obrátit na Státní oblastní archiv v Plzni.
Použité zdroje
katalogy SVK PK, el. katalog periodik MZK, el. souborné katalogy periodik ČR
výše uvedené soupisy periodik Západočeského kraje
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
18.04.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu