noty
Text dotazu
Dobrý den scháním písničky v notách a nemůžu je sehnat a jsou to mlýnek od františka halas potom usnul již celý dům s.kaleta potom ukolébavka jaromír nohavica a pak slunce za hory ta nevím od koho je prosím jesli je tam máte budu moc ráda když si j budu moci okopírovat nebo přepsat a ještě bombonek před nedávnem jsem scháněla noty i na písničku z krbu bez ohně spinkej už broučku můj a mají v národní knihovně od dol daubra a nevím jak jí mohu získat pro náš soubor díky.
Odpověď
Dobrý den, z Vámi jmenovaných písní jsme nalezli následující:
Usnul již celý náš dům (S.Kaleta)
Notový zápis písně Usnul již celý náš dům naleznete v různých zpěvnících i na internetu, např. na:
* http://www.wichterle.cz/adam/laudate/91-210.pdf (číslo 126), více informací o zpěvníku na http://www.wichterle.cz/adam/laudate/laudate.php
* http://www.casd.cz/ustinl/zpev4/1511.jpg - zpěvník Život náš
* http://www.casd.cz/ustinl/zpev5/100.jpg - zpěvník Chci oslavovat podrobnější  informací o zpěvnících "Život náš" a "Chci oslavovat" jsou dostupné na http://www.casd.cz/ustinl/zpevnik.htm
Ukolébavka pro Kubu a Lenku (J.Nohavica) Notový zápis Ukolébavky pro Kubu a Lenku je uveden ve zpěvníku "Písně Jaromíra Nohavici od A do Ž". V Krajské vědecké knihovně Liberec (KVK Liberec) je podle katalogu dostupné vydání "Písní Jaromíra Nohavici od A do Ž" z roku 1998, které by také mělo obsahovat písničku Ukolébavka pro Kubu a Lenku, signatura v KVK Liberec je H 17302 (Hudební knihovna - http://www.kvkli.cz/cz/sluzby/oddeleni-hudebni-knihovna-8.html).
* NOHAVICA, Jaromír. Písně Jaromíra Nohavici od A do Ž. Brno : Petr Rímský - HITBOX, 1994. s. 135. ISBN 80-85648-10-5.
Text Ukolébavky pro Kubu a Lenku s akordy naleznete např. na http://zpevnik.ic.cz/text.php?nazev_textu=ukolebavka.
Slunce za hory
Notový zápis písně Slunce za hory je součástí učebnic hudební výchovy pro 3.ročník ZŠ vydaných v letech 1998 a 2007 v SPN:
* LIŠKOVÁ, Marie; HURNÍK, Lukáš. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, akciová společnost, 2007. s. 17. ISBN 978-80-7235-354-5.
* LIŠKOVÁ, Marie; HURNÍK, Lukáš. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, akciová společnost, 1998. s. 17. ISBN 80-7235-027-7.
V katalogu KVK Liberec není tato učebnici uvedena, vydání z roku 1998 je podle Souborného katalogu ČR (http://skc.nkp.cz) dostupné např. v Severočeské krajské knihovně v Ústí nad Labem, signatura N129715 (http://www.svkul.cz). Pokud byste měla zájem, můžete v knihovně, kterou navštěvujete, požádat o výpůjčku této učebnice z jiné knihovny v ČR prostřednictvím tzv. meziknihovní služby.
Na internetu je pak uveden text písně Slunce za hory s akordovými značkami:
* http://www.dozm.adam.cz/html/bonus/zpevnik/slunce.htm
* http://www.hkvs.cz/zlata.kotva/kestazeni/zpevnikZK.pdf
Písničku Mlýnek na text Františka Halase jsme bohužel v notovém zápisu nenalezli. Autorem hudby je Petr Skoumal, písnička vyšla na CD Kdyby prase mělo křídla (1991) a Kampak běžíš, ježku (2008). V žádném zpěvníku Skoumalových písniček není Mlýnek obsažen. Zkuste se obrátit s Vaším dotazem na pražské Divadlo v Dlouhé (http://www.divadlovdlouhe.cz/index.php?show=kontakty), v němž se hraje představení Kdyby prase mělo křídla
(http://www.divadlovdlouhe.cz/index.php?show=predstaveni&id=30) nebo přímo na P.Skoumala, kontakt by Vám snad mohla zprostředkovat organizace OSA (http://www.osa.cz/page6.php), která zastupuje mimo jiné i P.Skoumala.
K písni Spinkej už broučku můj Vám bohužel nemůžeme sdělit žádné nové informace a přeposílám Vám předchozí korespondenci na toto téma. Jak jsme Vám již psali v předchozích e-mailech, nemůžeme Vám v souvislosti s Autorským zákonem zhotovit kopie not. Ukolébavku J.Nohavici můžete studovat přímo v KVK Liberec a učebnici Hudební výchovy si můžete do liberecké knihovny objednat z jiné české knihovny.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.11.2008 17:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu