Neziskový sektor
Text dotazu
Dobrý den,
píšu odbornou práci na téma Analýza financování a účetního systému
příspěvkové organizace. Bylo by možné získat od Vás nějaké typy na knihy z
této oblasti? Zatím jsem našla pouze tuto literaturu:
REKTOŘÍK, J. Organizace neziskového sektoru: základy ekonomiky, teorie a
řízení.
RŮŽIČKOVÁ, R. Neziskové organizace: vznik, účetnictví, daně.
JURAJDOVÁ, H. ŠELEŠOVSKÝ. J. a kol. Účetnictví, daně, audit a financování
územních samosprávních celků a organizací neziskového sektoru.
HAMERNÍKOVÁ, B. Financování ve veřejném a neziskovém nestátním sektoru.
PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE 2010.
Děkuji za brzkou odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k uvedenému tématu byste ještě mohla využít například níže uvedené publikace, jejichž záznamy jsme vyhledali v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) . Další vhodné zdroje by Vám mohly doporučit odborné knihovny zaměřené na ekonomii a společenské vědy jako je Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze (http://ciks.vse.cz)  nebo Knihovna společenských věd T.G. Masaryka v Jinonicích (https://knihovna.fsv.cuni.cz/aktuality/knihovna-jinonice) .
* MAREK, Jiří; BOŠKOVÁ, Alena. Daňová a účetní specifika neziskových organizací. Praha: Bilance, 1999. 122 s. : ukázky formulářů ; 21 cm. ISBN 80-238-4170-X.
* BOUKAL, Petr; VÁVROVÁ, Hana a kol. Ekonomika a financování neziskových organizací. Praha : Oeconomica, 2007. 89, [20] s. ; 30 cm. ISBN 978-80-245-1293-8.
* HYÁNEK, Vladimír. Ekonomika neziskových organizací: distanční studijní opora. Brno: Masarykova univerzita v Brně, Ekonomicko-správní fakulta, 2004. 96, [17] s. : il. ; 29 cm. ISBN 80-210-3501-3.
* neziskové organizace -- Česko * neziskové organizace -- ekonomické aspekty
* neziskový sektor -- financování
MÁČE, Miroslav. Finanční analýza obchodních a státních organizací: praktické příklady a použití. Praha: Grada, 2006. 155 s.: il. ; 21 cm. (Finanční řízení) (Finance). ISBN 80-247-1558-9.
* OTRUSINOVÁ, Milana. Hospodaření nepodnikatelských organizací: studijní pomůcka pro distanční studium. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. 132 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-7318-789-7.
* STEJSKAL, Jan. Účetnictví nestátních neziskových organizací. Praha: Junák - svaz skautů a skautek ČR, TDC, 2009. 164 s. ; 24 cm. ISBN 978-80-86825-40-3.
* TAKÁČOVÁ, Hana. Účetnictví neziskových organizací. Praha: Oeconomica, 2010. 184 s. : formuláře ; 25 cm. (Vysokoškolská učebnice). ISBN 978-80-245-1664-6.
* MÁČE, Miroslav. Účetnictví pro územní samosprávné celky, příspěvkové organizace a organizační složky státu 2010. Praha : Grada, 2010. 335 s. ; 24 cm. ISBN 978-80-247-3343-2.
* STEJSKALOVÁ, Irena. Účetnictví příspěvkových organizací: distanční učební text. V Praze : Oeconomica, 2008. 75 s. ; 30 cm. ISBN 978-80-245-1352-2.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2011 14:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu