Neziskové organizace v oblasti životního prostředí
Text dotazu
Dobrý den, hledám nějaké zdroje, ze kterých bych
mohla použít informace do mojí práce týkající se role a funkce neziskových
organizací v oblasti životního prostředí. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu neziskových organizací v oblasti životního prostředí by mohly být užitečné následující knihy:
* Neziskové organizace působící v oblasti životního prostředí: Jihlavský kraj. Kněžice: ČSOP Kněžice a Chaloupky, 2000. 22 s.
Předmětová hesla: nevládní instituce a organizace * ochrana životního prostředí
* Kepáková, Kateřina a Hudák, Luděk. Neziskový sektor před vstupem ČR do Evropské unie: vývoj, kapacita, potřeby a směřování českých NNO zaměřených na oblast životního prostředí a udržitelného rozvoje: zpráva sociologického výzkumu z roku 2003. Brno: Nadace Partnerství, 2004. 17 s. ISBN 80-239-3130-X.
Předmětová hesla: ochrana životního prostředí -- Česko * neziskové organizace -- Česko
* Kutáček, Stanislav. Problémy řízení a financování konkrétní ekologické organizace [rukopis]. Brno: Masarykova univerzita, 1999. 46 s.
Pozn.: bakalářská práce
* Vítek, Tomáš. Příroda a paragrafy: rádce pro vedoucí dětských oddílů a neziskových organizací. 1. vyd. Pardubice: Junák - svaz skautů a skautek ČR, Pardubický kraj, 2011. 70 s. ISBN 978-80-254-9678-7.
Předmětová hesla: právo životního prostředí -- Česko * ochrana přírody -- Česko * ochrana lesa -- Česko
* Sadeleer, Nicolas de, Roller, Gerhard a Dross, Miriam. Access to justice in environmental matters and the role of NGOs: empirical findings and legal appraisal. Groningen: Europa Law Pub., c2005. x, 228 s. The Avosetta series; 6. ISBN 90-76871-28-0.
Předmětová hesla: životní prostředí * nevládní organizace * Soudy * Evropská unie
* Ústav pro ekopolitiku. Právo a nevládní organizace při ochraně životního
prostředí: Sborník ze semináře. Praha: Ústav pro ekopolitiku, 1995. 48 s.
Předmětová hesla: Životní prostředí - ochrana - právní předpisy - sborníky - češ. * Rýchory - konference o právu a nevládních organizacích při ochraně prostředí - 1993 - sborníky
Záznamy těchto knih a další knihy naleznete v Souborném katalogu ČR, který je volně dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.
Zajímavý by pro Vás také mohl být časopis:
* Informační list. Brno: Ekologický právní servis, [200-]-2006.
Předmětová hesla: ochrana životního prostředí * nevládní instituce a organizace
Podnětné informace by také mohly být obsaženy v knihách, které se zabývají neziskovými organizacemi obecně. Ty lze opět vyhledat v Souborném katalogu ČR, do vyhledávacího pole stačí zadat hesla: neziskové organizace, nevládní organizace, apod.
V neposlední řadě Vám doporučujeme projít internetové stránky Ministerstva životního prostředí ČR (http://www.mzp.cz), zde také naleznete různé informace, především v podobě tiskových zpráv a odkazů.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Datum zadání dotazu
20.07.2012 14:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu