Nezaměstnanost žen v Havířově
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás, měla bych dotaz, zda mi můžete pomoct jakou literaturu si najít k danému tématu "Nezaměstnanost žen v Havířově". Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den,
téma Vaší práce je opravdu velmi úzce zaměřené. V tomto případě budete muset pravděpodobně  vycházet převážně z primárních zdrojů, tedy podkladů Úřadu práce v Havířově. Tištěných materiálů k tématu není příliš mnoho. Jedná se buď o regionální statistiky, či publikace obecně pojednávající o nezaměstnanosti žen.
Např.:
* Dufek, Jaroslav a Minařík, Bohumil. Hodnocení rozvojového potenciálu krajů České republiky z hlediska lidských zdrojů. 1. vyd. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2010. 142 s. ISBN 978-80-7375-424-2.
* Ročenka statistiky trhu práce ... Praha: Český statistický úřad, [200-]- . Práce, sociální statistiky. Práce a mzdy.
* Václavíková, Anna, Kolibová, Helena a Kubicová, Alina. Problematika trhu práce a politiky zaměstnanosti: [studijní materiály pro kombinované studium Veřejná správa a regionální politika]. Vyd. 1. Opava: Optys, 2009. 149 s. ISBN 978-80-85819-76-2.
* Šindlerová, Ivana, ed. Ženy na trhu práce: jak na nezaměstnanost a diskriminaci: prakticky a takticky!: příklady dobré praxe z Evropy (převážně Střední a Východní). Praha: Evropská kontaktní skupina v ČR, 2005. 44 s. ISBN 80-254-3866-X.
* Zaostřeno na ženy = Focused on women. Praha: Český statistický úřad, [2001? - 2008 -] . Souborné informace. Souborné publikace.
Bohužel, ani článkové a regionální databáze neuvádějí k tématu příliš mnoho zdrojů. V níže uvedených databázích můžete nalézt několik článků k nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji.
Např.
* Ivan, Igor a Hruška Tvrdý, Lubor. Trh práce a krize v Moravskoslezském kraji. In: Regionální rozvoj včera, dnes a zítra. 1. vyd. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, 2009. s. 63-82. ISBN 978-80-248-1983-9.
* Šmíd, Pavel. Kraji se nedaří léčit nezaměstnanost. Hospodářské noviny, 2004, 48(96). HN Region, s. 1. ISSN 0862-9587.
Katalogy a databáze:
*  Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
*  Jednotná informační brána: http://www.jib.cz
* ANL : http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* ANL+ : http://www.jib.cz
*Regionální katalog Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě:  http://katalog.svkos.cz/F?RN=613886682.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2012 12:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu