Nezaměstnanost žen v ČR
Text dotazu
Příčiny, důsledky, statistická analýza za posledních 5 let, metody
zkoumání.
Odpověď
V níže uvedeném  seznamu najdete dokumenty, ze kterých je možné čerpat
informace,
které potřebujete ke své práci
Další prameny lze dohledat v Souborném
katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz (k prohlížení zvolte možnost
HOST), závěrečné práce nejsou volně dostupné.
Dále můžete použít vyhledávání v souborných katalozích českých knihoven
prostřednictvím Jednotné informační brány
(http://www.jib.cz/V?RN=665319073). Statistické údaje najdete na stránkách
Českého statistického
úřadu a  Ministerstva práce a sociálních věcí. Další podrobnější informace
by vám mohl posyktnout i Sociologický
ústav AV ČR (zejména výzkumné zprávy).
Literatura:
Gender equality at the heart of decent work :  sixth item on the agenda.
Report VI. Geneva : International Labour Office, 2009.
Gender mainstreaming / Ministerstvo práce a sociálních věcí ; [uspořádala
Jolana Nováková]. Praha : Ministerstvo práce a sociálních věcí České
republiky, 2002.
Buchtová, Božena: Nezaměstnanost : psychologický, ekonomický a sociální
problém. Praha : Grada, 2002.
Jírová, Hana: Trh práce a politika zaměstnanosti . Praha : Vysoká škola
ekonomická, 1999.
Jírová, Hana: Deformace na českém trhu práce. Praha : Národohospodářský
ústav Josefa Hlávky, 2002.
Křížková, Alena: Životní strategie žen a mužů v řízení (a) podnikání.
Praha : Sociologický ústav Akademie věd ČR, 2007.
Internetové zdroje:
http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/p/4119-03
http://www.feminismus.cz/fulltext.shtml?x=115115
http://www.vzdelavani-zen.cz/cs/zamestnanost-zen/60-odstavec-obecne-o-nezamestnanosti-zen-v-cr/
http://www.mesec.cz/aktuality/4589/
http://www.personalista.com/ziskavani-a-vyber/nezamestnane-zeny-na-trhu-prace-pripadova-studie.html
http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/podnikatelske-prostredi-v-cr/zmeny-zamestnanost-cr-porovnani-zeme-eu/1000604/55163/
http://www.blisty.cz/art/10046.html
http://www.mopo-cz.eu/stranky/znevyhodneni-zen-s-detmi-na-trhu-prace
http://www.arr.cz/cz/uspesna-zena/clanky-analyzy-a-vyzkumy/tema-mesice:-postaveni-zen-a-muzu-na-trhu-prace.html
http://moravskoslezsky.topregion.cz/index.jsp;jsessionid=2D0CFA2374205022907A92C74472EA20?articleId=39207
http://www.osops.cz/muziazeny/page.php-a=48&b=13.htm
http://aperio.cz/download/Cesky_trh_prace_optikou_genderovych_statistik.doc
.
http://obcan.ecn.cz/index.shtml?w=r&x=132565
http://www.e-polis.cz/nezarazene-clanky/33-postaveni-zeny-ve-spolecnosti-se-zamerenim-na-ceskou-republiku.html
http://www.ta-gita.cz/kriticke-reflexe/krize-dopadne-na-zeny-hure-nez-na-muze---reagovat-musi-politicka-reprezentace/
http://www.czso.cz/
www.mpsv.cz
http://www.vupsv.cz
http://www.soc.cas.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.04.2010 11:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu