nezaměstnanost na Benešovsku
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych poradit s literaturou, kterou byste mi doporučili k bakalářské práci na téma Nezaměstnanost v regionu Benešov.
Odpověď
Dobrý den,
přímo  k tématu nezaměstnanosti na Benešovsku byste našla informace především v článcích, v bázi ANL můžete dohledat české články z novin, časopisů a sborníků. Báze je volně dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F/ a výběrově eviduje články od r. 1991. příkladem uvádíme:
* KELLNER, Zdeněk. Nebude to jednoduchý rok, tuší na úřadu práce. Benešovský deník, 2009, 22, s. [1]-2. ISSN 1212-5792.
* KLENOVCOVÁ, Daniela. Na Benešovsku se nezaměstnannost snížila, a to hned o půl procenta. Benešovský deník, 2005, 5(109), s. 2. ISSN 1212-5792.
* SYSLOVÁ, Jana. Lidí bez práce každý měsíc neustále ubývá. Benešovský deník, 2001, 5(159), s. 17. ISSN 1212-5792.
Z knižních titulů bychom Vám mohli nabídnout obecněji zaměřené tituly, na regiony či na celou Českou republiku, např.:
* TOTH, Daniel. Management sociálního rozvoje a regionální politika zaměstnanosti. Vyd. 1. Praha: Galileo, 2012. 416 s.
* Analýza regionálních rozdílů v ČR = Analysis of regional disparities in the Czech Republic. Praha: Český statistický úřad, 2011. 85 s. Souborné informace. Informace o regionech, městech a obcích. ISBN 978-80-250-2041-8.
Tyto a další tituly k tématu naleznete v Souborném katalogu ČR (báze SKC dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F/), případně v dalších katalozích na uvedené adrese, např. Česká národní bibliografie či online katalogu Národní knihovny ČR.
Zajímavé zdroje byste mohla najít v katalogu Středočeské vědecké knihovny v Kladně (http://www.svkkl.cz/), která je regionální knihovnou pro Středočeský kraj, tzn. i pro Benešov.
Pro vyhledávání můžete využít klíčová slova typu: Benešov, Střední Čechy, Středočeský kraj, práce, nezaměstnanost, zaměstnání apod. Můžete také uplatnit zástupný znak *, který umožňuje pravostranné rozšířené slov, tzn. při zadání nezaměstnan* bude vyhledáno nezaměstnanost, nezaměstaní, nezaměstnaný atd.
Dále je možné si vytipovat periodika týkající se Benešovska a hledat informace přímo v nich, mohlo by se jednat např. o tyto tituly.
* Benešovský deník: noviny pro Prahu a střední Čechy. Praha: Pragoprint, 1999- . ISSN 1212-5792. Dostupné také z: http://benesovskydenik.cz.
* 5+2 dny. Benešovsko. Praha: AGF Media, 2012- .
* Náš region: nezávislý místní zpravodaj. Benešovsko. Praha: JNT Media, [2011]- .
* Benešov: informační zpravodaj města. Benešov: Městský úřad, 2008- .
Užitečným zdrojem pro statistické údaje by pro Vás mohla být veřejná databáze Českého statistického úřadu (http://www.czso.cz/), ukázkou Vám posíláme odkaz na jednu z tabulek týkající se nezaměstnanosti na Benešovsku - http://vdb.czso.cz/vdbvo/hledej.jsp?vo=null&q_text=nezam%C4%9Bstnanost+bene%C5%A1ov&q_rezim=3.
Rozhodně by Vám také mohly pomoci úřady v Benešově – Úřad práce http://upcr.cz/urad-prace-101000, http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/stc/kop/benesov/kontakty či Městský úřad http://www.benesov-city.cz/
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
25.03.2014 09:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu