Nezamestnanost absolventu VŠ v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
chteěa by se zeptat na nezaměstnanost absolventů VŠ v ČR v 2010-2015 v percentuálním i nominálním vyjádření.
Kolik je volných pracovních míst v současnosti?
Kolik je studentů bakalář. i mag. studia v součanosti?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
velmi podrobné statistiky zpracovává Ministerstvo práce a sociálních věcí, statistiky týkající se nezaměstnanosti absolventů vysokých škol v uvedeném období naleznete na adrese http://portal.mpsv.cz/sz/stat/abs/polo. Méně podrobné přehledy zpracovává také Český statistický úřad - https://www.czso.cz/csu/czso/casove-rady-zakladnich-ukazatelu-statistiky-prace-unor-2015-asapd1goq0 - tabulka č. 22. V obou případech jsou však údaje uvedeny pouze číselně, ne v procentech.
Percentuální vyjádření nezaměstnanosti absolventů VŠ jsme nalezli pouze v následujícím článku - http://www.strediskovzdelavacipolitiky.info/download/Uplatneni%20absolventu%20VS.%20LN%202015-02-17.pdf.
Počty volných pracovních míst jsou uvedeny ve statistikách nezaměstnanosti za jednotlivá léta - http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes. Statistiky o počtech studentů vysokých škol zveřejňuje na svých webových stránkách Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - http://www.msmt.cz/vzdelavani/skolstvi-v-cr/statistika-skolstvi/data-o-studentech-poprve-zapsanych-a-absolventech-vysokych.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.03.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu