Nezaměstnanost
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o doporučení literatury vhodné ke zpracování bakalářské práce týkající se vzdělávání a sociální izolace nezaměstnaných. Mockrát Vám děkuji.
Odpověď
Dobrý den, online katalog naší knihovny - báze NKC http://sigma.nkp.cz/F/ je tvořena na základě práva povinného výtisku dokumentů vydaných na našem území, báze je volně dostupná, nalezené záznamy lze ukládat na PC nebo posílat na e-mail, dostupnost nalezených dokumentů doporučujeme ověřit v knihovně Vaší školy, případně v souborném katalogu, např. pomocí Jednotné informační brány, http://www.jib.cz, set Knihy v ČR.
Doporučujeme v naší bázi vyhledávat nejen pomocí předmětu / klíčových slov, ale také pomocí pole Slova z obsahu.
Systém nalezl např.:
Sociální vyloučení a sociální politika / Tomáš Sirovátka, editor. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita ; [Praha] : Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2006. -- 176 s. : mapy ; 24 cm + 1 CD-ROM ISBN 80-210-4225-7 (Masarykova univerzita : brož.)
Program Nová šance : jak pracovat s nezaměstnanými, zkušenosti, metodika / kolektiv autorů Jiří Blažek ... [et al.]. -- Brno : Motiv P, 2007. -- 137 s. : barev. il. ISBN 978-80-239-9305-9
Vzdělávací kurzy pro nezaměstnané osoby nad 50 let : zásady pro jejich přípravu a realizaci / Barbora Mužná, Vladimír Plesník. -- Krnov : Reintegra, 2006. -- 46 s ISBN 80-239-7286-3
Stejným způsobem také využít článkovou databázi ANL.  Dále doporučujeme využít i licencované zdroje (plnotextové, většinou v angličtině), které jsou dostupné na všech státních VŠ, případně v krajských knihovnách a ústředních odborných knihovnách, např. seznam licencovaných online zdrojů NK ČR naleznete  http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3
Je možné také využít volný internet, především GoogleScholar http://scholar.google.cz/ , kde zadáním klíčových slov v češtině a dalších Vámi preferovaných jazycích budou vyhledány odborné statě, studie, články na dané téma, např.
http://www.saske.sk/SVU/downloads/publikacie/Psychologia_prace_2004.pdf#page=75
Kvalita života dlouhodobě nezaměstnaných - autor Božena Buchtová, MU Brno, Ekonomicko-správní fakulta
Na závěr Vám doporučujeme využít knihovnu Vaší vysoké školy, každá knihovna buduje fond dokumentů a zdrojů k oborům, které jsou na škole studovány, pracovníci knihovny Vám nejlépe poradí, jak postupovat při vyhledávání relevantní literatury.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.05.2009 14:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu