New York - Chicago
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych jet z New Yorku so Chicaga,
jaké jsou například kulturní nebo přírodní zajímavosti na cestě, děkuji
Odpověď
Dobrý den,
do značné míry záleží na tom, jakou trasu přesně zvolíte, většina zajímavých míst, které na cestě můžete potkat, vyžaduje také menší či větší zajížďku. V základní orientaci Vám může pomoci plánovač trasy na Google maps ( http://maps.google.cz), kde se můžete podrobněji podívat na místa, která budete cestou míjet a pokud Vás nějaké zaujme dohledat si o něm více informací prostřednictvím internetu nebo tištěných průvodců.
Cestou potkáte např. Delaware Water Gap National Recreation Area (http://www.nps.gov/dewa/index.htm ), ve státě Pennsylvania se nachází např. Pennsylvania Dutch Country (https://en.wikipedia.org/wiki/Pennsylvania_Dutch_Country), kde sídlí náboženské komunity amishů, město Gettysburg (http://www.nps.gov/gett/index.htm) , kde se odehrála jedna z nejklíčovějších bitev občanské války, nebo město Pittsburgh (https://pittsburghpa.gov/). Zajímavý by pro Vás mohl být také Allegheny National Forest (http://www.fs.usda.gov/allegheny) , dále ve státě Ohio město Cleveland (http://www.city.cleveland.oh.us/ ), pojedete také kolem dvou velkých jezer Erie a Michigan.
Pro získání podrobnějších informací bychom Vám doporučovali zejména následující tištěné průvodce:
* Východ USA : [turistický průvodce] / Samantha Cooková ... [et al.] ; spolupráce Tim Burford ... [et al. ; dle anglického originálu ... přeložili Zdeněk Hnilička, Lucie a Jiří Potůčkovi ; aktualizovali Marie Klementová, Helena a Dalibor Mahelovi]. Brno : Jota, 2009. xx, 721 s., [8] s. barev. obr. příl. : il., mapy, plány ; 20 cm + 1 DVD. (Livingstone - průvodci ; sv. 112). ISBN 978-80-7217-601-4.
* USA : New York a středoatlantské státy, Nová Anglie, Washington D.C., Velká jezera, Jih, Florida, Texas, Velké pláně, Skalnaté hory, Jihozápad, Kalifornie, Severozápadní Pacifik, Aljaška, Havaj / James Lyon ... [et al. ; překlad Lukáš Foltýn ... et al.]. -- 1. české vyd.. -- Praha : Svojtka & Co., 2003. -- 1162 s. : il., mapy, plány ; 19 cm. -- (Z řady průvodců Lonely Planet). ISBN 80-7237-450-8.
* Východ USA / Jeff Campbell ... [et al. ; překlad Barbora Furchová ... et al.]. -- 1. české vyd.. -- Praha : Svojtka & Co., 2009. -- 716 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty ; 20 cm. -- (Z řady průvodců Lonely Planet). ISBN 978-80-7352-949-9.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
01.02.2012 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu