New York
Text dotazu
Dobrý den, mohu se prosím zeptat z jakého důvodu se říká New Yorku Big Apple? Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, název "Big Apple" byl poprvé použit v odkazu na dostihové závody v New Yorku v roce 1920. Tento výraz použil sportovní novinář John Fitzgerald a článek o dostizích nazval "Around the Big Apple". Říká se, že tento výraz Fitzgerald pochytil od žokejů a trenérů v New Orleansu.
V roce 1930 se tento význam přesunul do hudebního průmyslu mezi jazzové hudebníky. Tehdy vznikla píseň i tanec s názvem "Big Apple" a také vzniklo rčení "Existuje mnoho jablek na stromě, ale jen jeden Big Apple".
V roce 1971 při kampani za zvýšení cestovního ruchu byl oficiálně přijat název "Big Apple"jako odkaz na New York City.
zdroj : http://gonyc.about.com/cs/atozinde1/a/bigapple.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Apple.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.10.2009 17:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu