nemocnice, špitály v Olomouci 18.-19.století
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit monografie,
které se zabívají tématém nemocnice, špítálů v Olomouci, hlavně mi jde o
všeobecnou zemskou nemocnici. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informace, které Vás zajímají, můžete sama hledat v elektronickém katalogu (NKC), který je volně přístupný z první webové stránky Národní knihovny ČR (www.nkp.cz ).
Pokud je v některé knize o Olomouci zmínka i o všeobecné zemské nemocnici, nemusíme na to přijít, protože knihy neprolistováváme, pouze vybíráme podle předmětových hesel nebo klíčových slov z databaze.
Doporučuji obrátit se s dotazem i na Státní vědeckou knihovnu v Olomouci http://www.vkol.cz/cs/ , mohli by mít zmapovanou svoji část regionu podrobněji. Dále by mohli mít nějaké informace ve Státním okresním archivu v Olomouci http://www.archives.cz/zao/olomouc/home/index.html nebo ve Vlastivědném muzeu v Olomouci http://www.vmo.cz/ .
Z monografií, které jsou k dispozici ve fondu Národní knihovny ČR doporučuji:
DUDA, Miloslav a kol. Historie chirurgie. Vybrané statě olomoucké a moravské chirurgie. Olomouc: Univerzita Palackého, 2009. ISBN 978-80-244-2167-4.
Signatura NK ČR 54 F 95818 (Stati na str.21-80)
KOUTNÝ, Vratislav. 60 let nemocnice na Nové ulici v Olomouci. Olomouc: Krajské ústředí Zdravotnické osvěty, 1959. 46 s.
Signatura NK ČR 54 G 76630
KOLEK, Vítězslav. 80 let respirační medicíny v Olomouci 1927-2007. Olomouc: Fakultní nemocnice, 2007. ISBN 978-80-244-1588-8.
(jen krátká zmínka) Signatura NK ČR 54 H 267821
O nemocnici v Olomouci a o zdravotnictví vůbec vyšlo nejspíš i několik článků v periodikách nebo různých sbornících. Doporučujeme zaměřit se i na tento zdroj.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.11.2011 16:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu