německý ovčák
Text dotazu
Máme fenu německého ovčáka. Jsou jí 3 roky. Nedávno ztratila hodně chlupů a tak jsme ji koupili pangamin na to, aby jí chlupy opět narostly. Ale teď se pořád drbe a stejně tam nic nemá, žádné strupy, prostě nic. A nemůže to být z piškotů? Poradíte? A ještě se chci zeptat, kolik % masa obsahují "obyčejné" konzervy pro psy? Někde jsem se dočetla, že prý 1 % . Děkuji Vám za odpovědi.
Odpověď
Dobrý den,
zdravotní problémy Vašeho psa byste měli konzultovat přímo s veterinářem.
Na internetu sice funguje několik veterinárních poraden:
* http://www.muj-pes.cz/veterinarni-poradna.php?sekce=5
* http://www.veterinahb.cz/poradna/
* http://www.pejskar.cz/veterinarni-poradna/
* http://www.cz-pes.cz/veterina-index.php
* http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html
určitě by ovšem bylo dobré navštívit veterináře s fenkou osobně.
Veterinární stanici nejblíže Vašemu domovu můžete dohledat mimo jiné v následujících katalozích:
* http://www.mojeveterina.cz/
* http://www.veterina-online.cz/
Piškoty nejsou pro psy příliš vhodné, obsahují totiž hodně cukru, což může vést k různým zažívacím problémům a obezitě. Jako laici ovšem nemůžeme posoudit, zda by mohly zdraví zvířete ovlivnit natolik, že by u něho došlo k výraznějšímu línání a alergické reakci. Opět doporučujeme poradit se o správné výživě Vašeho psa s odborníkem.
Dle některých článků na internetu, by měly konzervy obsahovat minimálně 5 % masa, ale na trhu můžete nalézt i konzervy, které mají pouze 4 % masa. Cena výrobku stoupá s množstvím masa, jež konzerva obsahuje. Dalším úskalím konzerv je velké množství vody v nich obsažené, zvíře tak nemusí být dostatečně živeno. Levné konzervy mohou navíc obsahovat látky, které zdraví příliš neprospívají. Je tedy dobré si vždy přečíst složení konzervy uvedené na etiketě.
O výživě psů si můžete přečíst např. následující články:
* http://ekonomika.idnes.cz/test.aspx?r=test&c=A020625_082650_test_jan
* http://www.dogfoodanalysis.com/dog-food-index-a.html
*
http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=jak_rozpoznat_kvalitni_krmivo&np=Jak
%20rozpoznat%20kvalitn%C3%AD%20krmivo&menu=menu2
*
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Lovecky-pes/2005/03---2005/Nekupuj
te-zajice-v-pytli-aneb-co-je-dulezite-pro-s.aspx
*
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Lovecky-pes/2005/04---2005/Nekupuj
te-zajice-v-pytli-aneb-co-je-dulezite-pro-s.aspx
*
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Lovecky-pes/2005/05---2005/Nekupuj
te-zajice-v-pytli-aneb-co-je-dulezite-pro-s.aspx
*
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Lovecky-pes/2009/01---2009/Vyziva-
loveckych-psu-3-.aspx
* http://czblog.cz/proc-nekrmit-psa-konzervou-jsou-lepsi-granule/
* http://www.psi-rasy.cz/jake-potraviny-jsou-pro-psa-nebezpecne/
* SUCHÝ, Pavel. Výživa psů, potřeba živin a dietetické účinky krmiv = Nutrition of dogs, need of nutrients and dietetic effects of feed.
Veterinářství. roč. 57, č. 6 (2007), s. 343-344, 346-350. ISSN 0506-8231.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.08.2012 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu