Nelegální obchody na kapitálových trzích
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zjistila, jaké všechny knihy se týkají tématu o nelegálních obchodech. Konkrétně mi jde o praní špinavých peněz a insider trading. Píši na toto téma bakalářskou práci.
Odpověď
Dobrý den, v pravidlech služby Ptejte se knihovny je uvedeno, že poskytujeme přehled vhodné literatury k tématu v určitém omezeném množství. Seznámíme Vás proto pouze s některými publikacemi a poradíme Vám, v jakých zdrojích můžete další dokumenty k práci dohledat.
V Online katalogu Národní knihovny (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) jsme nalezli např. následující publikace:
* DĚDEK, Oldřich. Insider trading, investor protection and an orderly capital market : Lessons for the Czech Republic. Praha : Institut ekonomie České národní banky, 1994. (obsahuje přehled literatury k tématu)
*  Co se stane, když se zhasne? : dvě podoby české privatizace. 1.vyd. Praha : Prostor, 2004. ISBN 80-7260-110-5 (obsahuje bibliografii)
*  HINTERSEER, Kris. Criminal finance : the political economy of money laundering in a comparative legal context. The Hague : Kluwer Law International, c2002. ISBN 90-411-9864-4 (obsahuje bibliografii)
*  Financial havens, banking secrecy and money-laundering. New York : United Nations, 1998.
*  Praní špinavých peněz. 1. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 1993. ISBN 80-210-0630-7.
*  LIŠKA, Petr. Praní špinavých peněz v České republice. 1.vyd. Praha : Radix, 1997. ISBN 80-86031-09-8.
*  United Nations global programme against money laundering. [New York] : United Nations, 1998.
Kromě Online katalogu Národní knihovny můžete k dohledávání další vhodné literatury použít Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc, Jednotnou informační bránu: http://www.jib.cz, výběrovou článkovou databázi ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících):
http://sigma.nkp.cz/cze/anl, články v českých novinách a časopisech databáze Anopress (licencovaná online databáze - v Národní knihovně ČR přístupná pouze z počítačů Referenčního centra v Klementinu), zahraniční články je možné dohledávat v online licencovaných zdrojích - online licencované zdroje Národní knihovny:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104.
Další vhodnou literaturu a zdroje byste mohla nalézt v knihovně Vysoké školy ekonomické v Praze: http://ciks.vse.cz/, dále pak v odborné knihovně ČNB:
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.03.2009 16:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu