Největší postavená ponorka
Text dotazu
Jak dlouhá byla největší kdy postavená ponorka?
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití našich služeb.
Podle dostupných informací může být  nejdelší ponorka třídy Tajfun (Typhoon - Projekt 941 Akula, rusky: Проект 941Акула).  Udávané rozměry délky jsou 172,85 m (zdroj 1) /170 m (zdroj 2). Nejdelší může také být ponorka třídy USA Ohio – udávána délka je 170,7 m v obou zdrojích.
Zdroje:
1. Robert Jackson. Ponorky : encyklopedie vojenské techniky. Vyd. 1.  Praha : Naše vojsko, 2008. 327 s. ISBN 978-80-206-0919-9.
Lokace v NTK:  Volný výběr, 3.Nadzemní podlaží, regál 3C/216. sig. (označení svazku) V857 .J33 2008.
2. David Miller, John Jordan.  Moderní válečné ponorky. Vyd. 1. Praha : Naše vojsko, 2005. 208 s.
ISBN 80-206-0766-8.
Lokace v NTK:  Volný výběr, 3.Nadzemní podlaží, regál 3C/216. sig. (označení svazku) V210 .M55 2005.
S tímto dotazem bych Vám radila se obrátit spíše na Vojenský historický ústav (http://www.vhu.cz/), zde by měli mít větší šíři informačních zdrojů k tomuto tématu.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 14:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu