Nejvetsi jezero
Text dotazu
Dobry den, zajimalo by me jake je nejvetší jezero na světě...Dekuji
Odpověď
Kniha Guiness world records 2004 uvadi k nejvetsimu jezeru tyto informace:
Nejvetsim vnitrnim morem i jezerem je Kaspicke more, o nez se deli Azerbajdzan, Rusko, Kazachstan, Turkmenistan a Iran. Tahne se v delce 1125 km, ma hladinu polozenou 28,5 m pod urovni more, nejvyssi hloubku 1025 m a celkovou rozhlohu 371 800 km2 (z toho 38,5% cili 143 200 km2 pripada Iranu).
Guiness world records 2004 = Guinessovy svetove rekordy. Praha : Olympia, 2003. s. 43. ISBN 80-7033-796-6
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.02.2008 13:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu