Největší a nejlidnatější státy světa
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informace:
10 největších států světa + rozloha,
10 nejlidnatějších států světa + počet obyvatel
Odpověď
Dobrý den,
10 největších států podle rozlohy ( v r.2002 ): stát - rozloha 1. Rusko - 17
075 400 2. Kanada - 9 970 610 3. Čína - 9 572 900 4. USA - 9 372 614 5. Brazílie - 8 547 404 6. Austrálie - 7 692 032 7. Indie - 3 287 590 8. Argentina - 2 780 400 9. Kazachstán - 2 717 300 10. Súdán - 2 503 813
10 nejlidnatějších států ( v r. 2002 ): stát - počet obyvatel 1. Čína - 1 306 668 400 2. Indie - 1 047 074 600 3. USA - 288 212 300 4. Indonésie - 217 728 300 5. Brazílie - 176 274 400 6. Pákistán - 149 277 300 7. Nigérie - 146 675 000 8. Rusko - 142 881 200 9. Bangladéš - 136 433 600 10. Japonsko - 127 459 100
Zdroj:
Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích. II.díl. Vyd. 1. Praha : Ottovo nakladatelství - Cesty, 2003. ISBN 80-7181-947-6 (Cesty : díl 2 : váz.)
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.12.2007 14:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu