Nejstarší svazky
Text dotazu
Mohli by jste mi prosím poskytnout informaci o nejstarších svazcích ve vaší knihovně, zejména co se týká technologie cukrové řepy a sladovnického ječmene, zpracování cukru a výroby piva. můžete mi prosím sdělit v jakém jazyce jsou tyto knihy, případně které jsou nejstarší české, a za jakých podmínek je s nimi možno pracovat.
Odpověď
Nejstarší cizojazyčné a české publikace Zemědělské a potravinářské knihovny týkající se technologie cukrové řepy a sladovnického ječmene jsou uvedeny níže. S těmito publikacemi lze pracovat podle badatelského řádu, jehož znění najdete na stránkách ZPK (http://www.knihovna.uzpi.cz/default.asp?ids=0&ch=56&typ=1&val=33923).
Die Runkelrüben-Zucker-Fabrikation : Nach eigener Erfahrung und den besten französischen Schriften / Thomas Grebner / Franz von Grebner. --  Wien : J. G. Heubner, 1830. -- 113 s. : 3 obr. tab. + 4 přívazky (v němčině)
* An die Herren Rübencultivateurs für die Unterbeřkowitzer Zuckerfabrik = Pánům pěstovatelům sázení cukrovky pro Dolnobeřkovickou cukrárnu / Franz Horský. --  Praha : Vrchní ředitelství cukrárny knížete Josefa z Lobkovic, 1859. -- 7, 7 s. (v němčině a češtině)
* Pěstování řepy cukrovky, nejdůležitější to plodiny mírného podnebí / Ant. Adam Šmíd. --  Praha : I. L. Kober, 1863. -- 191 s. : obr., tab. (v češtině)
sladovnický ječmen + pivovarství
* Die Landwirtschaft des Königreichs Böhmen. Vierten Bandes, zwote Abtheilung, in zwo Abhandlungen von Bierbrauern von Johann Mehler. --  Prag und Dresden ; In der Waltherischen Hofbuchhandlung, 1798. -- 258 s., [7] l., [4] l. obr. příl., ochranná krabice (v němčině)
* Pivovarství. --  Praha : b. n., 1868. -- 382 s. : 193 obr., tab. (čeština)
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.04.2013 07:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu