nejstarší stromy v Ratibořicích
Text dotazu
Vážená paní, vážený pane, obracím se na Vás s dotazem. Hledám si podklady k diplomové práci týkající se přírodních zajímavostí na území Kladského pomezí a zajímalo by mě, kde lze (zdali lze) dohledat informace o nejstarších stromech (dosud existujících) nacházejících se na území NPP Babiččino údolí, popř. v těsné blízkosti vymezené oblasti? Na internetu jsem našel články pana Josefa Simona otištěné v časopise Krása našeho domova, ale nemohu najít digitalizované verze. Můžete mi prosím poradit?
Budu Vám velmi vděčný za jakoukoliv radu a odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
časopis Krása našeho domova je ve zdigitalizované podobě dostupný v rámci Digitální knihovny Kramerius KNAV a do roku 1939 je volně přístupný. Novější vydání jsou bohužel dostupná pouze v Knihovně AV ČR. V současné době bohužel tedy nejsou uživatelům k dispozici. Pokud jsou články novější, pak bychom Vám doporučili kontaktovat Knihovnu AV ČR s dotazem, zda by Vám vybrané články nemohli vytisknout a zaslat.
Krása našeho domova: časopis ochránců a přátel přírody: Věstník. Praha: Svaz českých spolků okrašlovacích v království Českém, 2001-. ISSN 1213-5488. Dostupné také z: https://kramerius.lib.cas.cz/uuid/uuid:843e6633-8477-4a0e-bb8f-45035df8d0f7
Krása našeho domova: časopis ochránců a přátel přírody. Praha: Svaz českých spolků okrašlovacích v království Českém, 2001-. ISSN 1213-5488. Dostupné také z: https://kramerius.lib.cas.cz/uuid/uuid:2d81fe6d-f726-4b15-be33-c5ada0b0d7c8
Níže jsme Vám vytipovali také několik knih k tématu:
*HRUŠKOVÁ, Marie a TUREK, Jaroslav. Památné stromy II. Praha: [M. Hrušková], 2001. ISBN 80-238-7648-1. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:d77d5600-aadc-11e4-a7a2-005056827e51
*HRUŠKOVÁ, Marie, MICHÁLEK, Jaroslav a KŘIVÁNEK, Jiří. Podivuhodné stromy. Praha: Knižní klub, 2011. ISBN 978-80-242-2950-8. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:2bddee20-d9a7-11e7-8d21-005056827e52
*MACKOVČIN, Peter, SEDLÁČEK, Miroslav a FALTYSOVÁ, Helena. Chráněná území ČR, Svazek V: Královéhradecko. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, 2002. ISBN 80-86064-45-X. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:a7d907f0-b9d1-11e5-b5dc-005056827e51
*VÝCHODOČESKÁ POBOČKA. Východočeský botanický zpravodaj. Pardubice: Východočeská pobočka České botanické společnosti, 2013, (13), s. 18. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:f08137c0-1dc2-11e6-918e-5ef3fc9ae867
*HRUŠKOVÁ, Marie a LUDVÍK, Bedřich. Paměť stromů. Praha: Mladá fronta, 2006. s. 81. ISBN 80-204-1500-9. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:2f2c28a0-552a-11e7-a0c9-005056825209
*ŠPLÍCHAL, Václav, OTAVOVÁ, Marie a JEŽEK, Jaromír. Zlaté ruce, Svazek 1: Poselství dřeva : most mezi minulostí, přítomností a budoucností : historická paměť, svědectví, vize. Letohrad: Golempress, 2007. s. 87. ISBN 978-80-903883-0-7. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:98ab1dc0-6ab7-11e7-94b3-005056825209
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.11.2020 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu