Nejkrásnější vánoční příběhy pro dospělé
Text dotazu
Prosím o možnost zaslání tipů na několik nejznámějších a nejkrásnějších vánočních příběhů (ať už z povídek, románů apod.) pro připravované vánoční pásmo, kde by se z těchto příběhů četly úryvky. Příběhy pro dospělé a mladé dospělé, nikoliv pro malé děti. Např. zde zazní Dickensova Vánoční koleda. Moc děkuji:-)
Odpověď
Hezký den,
krásných vánočních příběhů je nepřeberné množství a jak v české tak světové literatuře je výběr opravdu bohatý. Níže proto naleznete krátký seznam několika vybraných titulů z české a světové literatury spojených tematikou zimy a Vánoc, které jsme vyhledali v online katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc).
• CAPOTE, Truman „Vánoční vzpomínka“ In: CAPOTE, Truman, JOUJOVÁ, Martina a ULMANOVÁ, Hana. Tři povídky. Praha: Argo, 2000. s. [115]. ISBN 80-7203-296-8.
• CHRISTIE, Agatha. Vánoce Hercula Poirota. Překlad Vlasta Hofbauerová. Vyd. 2. V Praze: Knižní klub, 2008. 220 s. ISBN 978-80-242-2255-4.
• DOSTOJEVSKIJ, Fedor Michajlovič. Neobyčejné příběhy. Překlad Zdenka Bergrová. 1. vyd. Praha: Levné knihy KMa, 2005. 390 s. Edice světových autorů. ISBN 80-7309-294-8.
• DOSTOJEVSKIJ, Fedor Michajlovič. Hošík u Ježíškova stromečku; Stoletá; Mužík Marej; V panském ústavě; Povídka o kupci. Třetí vydání. V Praze: Jan Laichter, 1929. 58 s. Žeň z literatur; Sv. XIV.
• KLOSTERMANN, Karel. Vánoce na Šumavě: hrst vánočních povídek s ilustracemi Petra Hilského. 1. vyd. v nakl. Praam. Ilustrace Petr Hilský. Písek: Praam, 2008, 174 s. ISBN 978-80-86616-23-0.
• NABOKOV, Vladimír. „Vánoce" “ In: Povídky. Litomyšl: Paseka. s. [343]. ISBN 80-7185-659-2.
• NABOKOV, Vladimír, „Vánoční povídka“ In: Povídky. Litomyšl: Paseka. s. [343]. ISBN 80-7185-659-2.
• Vánoční cesty domů: 10 povídek a příběhů českých spisovatelů. Vyd. 1. Ilustrace Mikoláš Aleš. Praha: Chvojkovo nakladatelství, 2001, s. 119-126 ISBN 80-86183- 30-0.
VIEWEGH, Michal. Šťastné a veselé--. Jihlava: Listen, 2006. Česká povídka. ISBN 80-86526-24-0.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.06.2021 11:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu