Nejdražší (české) umělecké dílo
Text dotazu
Prosím o zjištění, za jakou částku se prodal/vydražil nejdražší výtvarný artefakt českého umělce.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Vážený pane *,
podle všeho by se mělo jednat o obraz Františka Kupky Studie na červeném pozadí, který byl v červnu 2013 v Londýně vydražen za rekordních 1,9 milionu liber. V přepočtu je to po přičtení všech poplatků více než 60,7 milionu korun. Viz např.
SKŘIVÁNEK, Jan. Nový rekord za dílo českého umění: Obraz Františka Kupky se prodal za více než 60 milionů korun. In: ART+: vše o trhu s uměním [online]. Praha: Ambit Media, 2013, 20. 6. 2013 [cit. 2014-11-01]. Dostupné z: http://www.artplus.cz/cs/aukcni-zpravodajstvi/1/novy-rekord-za-dilo-ceskeho-umeni
Frantisek Kupka | Lot | Sotheby's
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
03.11.2014 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu