nejdelší had
Text dotazu
Dobrý den,
dostala se my do ruky kniha Guinness World Rekords 2011.
Zaujal mě nejdelší had na světě (na straně knihy č.154-155), Fluffy s délkou 7,3 m, měřeno v roce 2009. Krajta Fluffy uhynula jaký je nyní nejdelší had.
Zajímalo by mě, kteří hadi byly nejdelší před hadem Fluffy - Krajta mřížkovaná.
Děkuji za vyřízení.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Podle stránek http://www.guinnessworldrecords.com/ je aktuálně nejdelším hadem žijícím v zajetí desetiletá krajta mřížkovaná jménem Medusa dosáhla při oficiálním měření 12.10.2011 délky 7.67 metrů  (http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/size/longest-snake-ever-(captivity).
Další hady rekordních rozměrů uvádí Wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Had%C3%AD_rekordy: „Rekordní délka (ověřená odborníky) zatím největšího hada uloveného v přírodě je 9,76 m. Drží ho krajta mřížkovaná (Python reticulatus), zabitá v roce 1912 na ostrově Celebes. Nejdelším hadem chovaným v zajetí je opět krajta mřížkovaná. V zoo v Pittsburgu chovali hada jménem „Kolos“, který dosáhl délky 9,15 m. Zoologická společnost v New Yorku již před mnoha lety vypsala odměnu 50000 dolarů tomu, kdo přinese hada delšího než 10 m. Dodnes se o tuto pěknou sumu nikdo nepřihlásil.“
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.04.2014 14:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu