Názvy ulic U Cihelny a Cihlářská
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych zjistit dřívější názvy ulic U cihelny a Cihlářská v Hradci Králové a kdy došlo ke změně názvu.
Odpověď
Dobrý den,
čerpala jsem z knihy Dejmek, Bohumír, 1928-2003. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic.  Bohumír Dejmek.  1. vyd. Hradec Králové : Gaudeamus, 1993. 186 s., mapy.
Ulice Cihlářská  je hlavní ulice procházející Svobodnými Dvory a vedoucí k cihelnám - od toho její název, vznikla již v roce 1899, žádný jiný dřívější název neuveden.
Ulice U Cihelny má jméno podle názvu místní části, je také ve Svobodných Dvorech a autor uvádí rok vzniku 1946. Dívala jsem se ještě do kroniky Svobodných Dvorů, ale tam jsem o této ulici nic nenašla.
Více informací nemůžeme z našich zdrojů zjistit.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
18.10.2012 11:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu