Názvy periodik Mladý hlasatel a Junáci, vpřed
Text dotazu
Prosím o přesný název časopisu Mladý hlasatel (konkrétně velká písmena v názvu), vydávaný v druhé polovině 30. let Stejný dotaz u nového názvu (po r. 1945) časopisu: Junáci, vpřed ! (všechny znaky) Děkuji
Odpověď
Časopis Mladý hlasatel nemá Studijní a vědecká knihovna ve fondu. Proto lze ověřit pouze v databázích, např. Souborná databáze PER : česká a moravská periodika na serveru Moravské zemské knihovny v Brně, viz. http://www.mzk.cz/katalogy/
Záznam z této databáze:
Mladý hlasatel : Obrázkový, zábavný časopis pro chlapce a děvčata. -- Praha : Melantrich. -- Roč. 2 (5. září 1936, č. 1) - 6 (17. květen 1941, do č. 38)
Předcházel mu titul Malý hlasatel : Obrázkový, zábavný časopis pro chlapce a děvčata. -- Praha : Melantrich. -- Roč. 1 (31. srpen 1935, č. 1 - 1. srpen 1936, do č. 44).
Časopis Junáci, vpřed má Studijní a vědecká knihovna. Titul je nazván Junáci, vpřed! a podtitul je časopis československé mládeže. Dle dostupných informací tento titul vycházel v letech 1948-1951.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 17:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu