nazev ulice
Text dotazu
Přeji hezký den. Zajímalo by mne, po kom se jmenuje ulice v Hradci Králové Šimkova ulice a Šimkovy sady.
Odpověď
Dobrý den,
Šimkova ulice i Šimkovy sady jsou pojmenovány po Karlu Šimkovi (1923(?) - 1945), který byl zapojen do protifašistického odboje v Hradci Králové, byl aktivním členem Junáka, po roce 1940 pokračoval ve skautské činnosti ilegálně. V roce 1945 byl zastřelen německou vojenskou hlídkou.
Použité zdroje
DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993. 186 s.
Encyklopedie města Hradce Králové. [Díl 2] (N-Ž). 1. vyd. Hradec Králové: Garamon, 2011.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
15.07.2016 13:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu