Název sci-fi filmu
Text dotazu
Dobrý den,
před několika lety jsem viděl film odhadem ze 70. možná 80.tých let. Jde v
něm o tajný průnik cizáků na naši planetu. Jediná možnost jak je odhalit, je
pomocí speciálních brýlí, terými lze také odkrýt skrytý význam reklam na
billboardech nebo třeba v tisku.... Já ani nikdo v mém okolí si nemůžeme
vybavit název filmu. pokud tuto informaci máte, děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobry den,
hledani filmu ci knih podle obsahu je obecne velmi tezke a vysledek vyhledavani zvlaste u filmu velmi casto zavisi na vhodne zvolenych klicovych slovech a take na tom, zda je film podrobneji popsan na internetu. Pro samotne vyhledavani staci vyuzivat bezne vyhledavace, napr. Google.
Domnivame se, ze Vam hledanym filmem by mohl byt napr. film They live (rezie John Carpenter) z roku 1988.
* http://www.houseofhorrors.com/tstars2.htm
* http://www.playall.cz/pripomenme-si/oni-ziji-they-live-recenze
* http://www.dvd-recenze.cz/dvd-filmy/horor/oni-liji-i-34556/
Pokud byste mel zajem, ve fondu NK CR se nachazeji 3 knihy venovane sci-fi
filmum:
* ADAMOVIC, Ivan a kol. Encyklopedie fantastickeho filmu. Praha : Cinema, 1994. 224 s. ISBN 80-901675-3-5.  - kniha je soucasti prirucni knihovny Referencniho centra, signatur 791(030) ENC
* Fantasy : encyklopedie fantastickych svetu. Praha : Albatros, 2003. 272 s.
ISNB - 80-00-01126-3. - knihu je nutne predem objednat prostrednictvim Elektronickeho katalogu NK CR - baze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) ke studiu ze skladu
* The Encyclopedia of Science Fiction. New York : St. Martin´s Pr., 1993.
1370 s.  - - kniha je soucasti prirucni knihovny Studovny vedeckych pracovniku, signatur IV A 2-120.
Knihy, ktere jsou ulozene v prirucnich knihovnach, muzete studovat na zaklade platneho ctenarskeho prukazu nebo platne jednodenni vstupenky, pro objedni knih ze skladu je nutne mit platny ctenarsky prukaz. Vice informaci naleznete na strankach NK CR - http://www.nkp.cz.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
26.05.2008 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu