Název filmu podle děje
Text dotazu
Prosím o pomoc s vyhledáním názvu filmu, který se mi velmi líbil. Příběh byl natočen podle skutečné události. Učitel zadá žákům za domácí úkol vypracovat projekt. Chlapec vymyslí projekt pomoci lidem, kteří jsou v nouzi. Do města (městečka) přijíždí redaktor z televize, který s ním chce natočit rozhovor. Cestou se mu ale porouchá auto, a on dostane jiné od neznámého člověka. Matka chlapce jde vynadat učiteli, že po žácích chce takové projekty. Ten je od dětství zohavený v obličeji a na hrudi, protože ho otec polil benzínem a zapálil ho. Ke konci filmu je chlapec při potyčce se spolužákem smrtelně zraněna umírá. Bodnul ho druhý spolužák tajně schovaným nožem. V závěru filmu matka snad s učitelem vychází před dům ve chvíli, kdy k jejímu plotu přichází dav táhnoucí se snad několik kilometrů, aby položili květiny, věnce a snad i hračky k uctění památky zesnulého chlapce.
Odpověď
Dobrý den,
Vašemu popisu odpovídá film s názvem Pošli to dál (v originále "Pay it forward") z roku 2000, ve kterém hlavní postavy ztvárnili Kevin Spacey, Helen Hunt a Haley Joel Osment.
Bližší informace k filmu najdete např. zde:
https://www.csfd.cz/film/5719-posli-to-dal/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Pay_It_Forward_(film)
https://www.youtube.com/watch?v=qfW0wCV9iFI
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.06.2022 14:24
Helena píše:
Čtvrtek 24.11.2022 18:54
Dobrý den.
Už asi před třemi lety jsem viděla film o oblíbené blondýnce, která pořádala u sebe doma večírek. Bohužel při něm zemřela (udusila se olivou z drinku) a její duch pomáhal nějaké brunetce. Ani z daleka si nemůžu vzpomenout na název filmu.
Dějově je to podobné jako nový film “Život po večírku”.
Předem děkuji.
PSK - admin píše:
Pátek 25.11.2022 16:11
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
Film jsme vyhledávali zadáváním klíčových slov (v anglickém jazyce) do vyhledávače Google. Z vygenerovaných výsledků se nám dva filmy jeví jako relevantní k Vašemu dotazu.
První film s názvem Teen Spirit (Královny plesu, 2011) odpovídá popisu oblíbené blondýnky, která po smrti pomáhá brunetce, postava však nezemřela udušením olivou, ale po zásahu elektrickým proudem.
Více o filmu zde:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/301443-kralovny-plesu/prehled/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt1845866/
Ve druhém filmu Christmas Cupid (Vánoční duch, 2010) postava blondýnky zemře právě tak, že se udusí olivou z drinku, jedná se ale o film s vánoční tématikou. Více o filmu zde:
-Česko-slovenská filmová databáze: https://www.csfd.cz/film/288829-vanocni-duch/prehled/
-Internet Movie Database: https://www.imdb.com/title/tt1699746/?ref_=nv_sr_srsg_0
Snad bude jeden z nalezených filmů ten, který hledáte.
Sofie píše:
Úterý 01.10.2024 21:52
Vánoční duch
Anonym píše:
Čtvrtek 31.10.2024 19:57
Asi holky v balíku materialgills tuším že tam hraje Hilary Duff
L píše:
Pátek 02.12.2022 05:29
Dobrý den. Hledám název filmu:
utíkají z vězení a musí chytit noční nákladní vlak,obutí do starých hadrů,tuším že je to utěk z gulagu.pronásleduje je také dozorce.Je tam nějaký boj o lokomotivu,nejspíše se to odehrává na Transsibiřské magistrále.Matně si vzpomínám na starého a mladého kluka.
utěk ze sibiři ani bílě smrt to není
transsibiřský expres také ne
nezastavitelný...to není
Předem moc děkuji za návrhy dalších filmů
Pěkný den.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 30.03.2023 11:24
Dobrý den,
z Vašeho popisu se domníváme, že by mohlo jít o americký film Splašený vlak (USA, 1985).
„Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni!“
https://www.csfd.cz/film/16474-splaseny-vlak/prehled/
Tereza píše:
Sobota 10.12.2022 18:48
Dobrý den hledám film
Na začátku filmu žena opustí chlapa u oltáře a děje se to víckrát furt toho stejného. Má obchod a vyrábí pralinky z čokoládou. Potom dorazí jeho ex a snaží se jim zničit vztah třeba tím že prohodí čokoládu a a dá tam jahodovou protože je na ni alergická a takhle. Ona má strach ze svatby jeho to už začíná mrzet. Nakonci se vezmou.
PSK - admin píše:
Pondělí 12.12.2022 14:38
Dobrý den,
Film, který hledáte je americká romantická komedie Na třetí pokus z roku 2018 v režii Christie Will Wolf.
„Charlotte, majitelka úspěšné výrobny čokolády, je zasnoubená s pilotem Jamesem. Oba se mají doopravdy rádi, ale Charlotte má panickou hrůzu ze svatby a už dvakrát Jamesovi uprchla od oltáře. Chce to napravit, a tak s přítelkyní Hannah konají přípravy na třetí svatbu. Zároveň čeká Charlotteu další velká událost, pověst o její skvělé čokoládě překročila hranice města a přijíždí za ní Nicole Sweeney, majitelka časopisu Chocolate Monthly, aby její výrobky ochutnala a posoudila, zda je zařadí do celonárodní soutěže o nejlepší čokoládu v Americe. Vyhrát tuto soutěž je Charlottin životní sen. Nicole přijíždí a není to nikdo jiný než Jamesova bývalá přítelkyně. Když zjistí, že Charlotte a James mají mít zanedlouho svatbu, rozhodne se jim to překazit a získat Jamese zpátky.“ (TV Nova)
https://www.csfd.cz/film/661707-na-treti-pokus/prehled/
Anonym píše:
Pondělí 12.12.2022 02:53
Dobrý den, hledám název dětského hraného filmu (nebo možná seriálu). Hledám ho už několik let a porad mi nejde z hlavy :( Moc si toho nepamatuju, ale koukala jsem na něco když jsem býka menší kolem roku 2010-2014 na ct1. Bylo to o tom, že malá holčička jela na tábor, který byl u moře. Hledala s vedoucíma starodavny poklad a indicie byla kříž. Pozdě zjistili že je to jejich dům, který byl ve tvaru kříže a že ta malá holčička je klíčem od pokladu. Pamatuju si, že jednou tu holčičku unesl někdo v černé kapi do majáku. Zbytek vůbec nevím, hledala jsem ten film jakkoliv ale marně.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 15.12.2022 08:09
Dobrý den,
dle Vámi uvedených detailů se nám nepodařilo nalézt odpovídající snímek. Kdybyste si vzpomněla na další podrobnosti, např. ohledně tvůrců, žánru nebo roku vzniku, doporučujeme tyto prvky zakomponovat mezi klíčová slova či další údaje v rámci vyhledávání v dostupných filmových databázích. Podrobné vyhledávání nabízí Československá filmová databáze (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/) nebo Internet Movie Database (https://www.imdb.com/find?q=&ref_=nv_sr_sm). Jistým vodítkem při hledání by pro Vás mohl být též televizní program ČT, jelikož televize nezřídka opakuje již dříve několikrát uvedené filmy a seriály. Případně by Vám mohl poradit některý pracovník z oddělení, které v ČT zajišťuje skladbu programu: pro kontakty viz https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/lide/program/.
Anonym píše:
Úterý 24.01.2023 11:58
Ahoj, název seriálu jsem hledala hrozně dlouho a dneska jsem jej konečně dohledala pomocí programu ČT. Myslím, že by to měl být norský seriál Klíč ke světlu. Bohužel téměř nikde jsem u něj nenašla popis děje - to je důvod, proč nešel vyhledat...
Anonym píše:
Neděle 25.12.2022 02:15
Dobrý den, jako malou mě bavil jeden animovaný film o dvou holkách, které nějaké víly vzaly přes duhový most do svého světa a musely tam bojovat proti jakémusi asi čaroději s armádou sněhuláků.. Jestli někdo film zná byla bych hrozně ráda! už se ho snažím najít šíleně dlouho, děkujii 😆
PSK - admin píše:
Úterý 27.12.2022 16:56
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo dohledat, o jaký film může jít. K dalšímu pátrání se doporučujeme zaměřit například i na dobu vzniku, styl animace, nebo i zemi původu.
S pozdravem, služba PSK
Kristýna píše:
Pondělí 18.12.2023 23:39
Dobrý den.Už dlouho mi manžel vypráví o jednom filmu ale bohužel nezná ani herce ani hudbu z filmu, název prostě nic,jen děj.Ten je takový že jeden starší pán či důchodce jedné těhotné dívky, nežije zrovna řádným smysluplným životem a nějak se dostane do nebe.Tam je nějaká komise ale jsou to samé děti a jedno dítě se bojí projít bránou na svět a tím přerušil řetězec rození a na světě se zastavily porody atd...A ten stařec měl to dítě přesvědčit o tom jak je život zajímavý a krásný a že se nemusí ničeho bát.Budu moc ráda když ten film najdete.Manzžel mi to vypráví 13 let ale v televizi jsme na něj nenarazili,chtěla bych mu udělat radost moc děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 19.12.2023 09:48
Dobrý den,
domníváme se, že by mohlo jít o film Nenarozený (Delivering Milo, 2001). Více o filmu si můžete přečíst zde:
https://www.csfd.cz/film/12553-nenarozeny/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0212910/ .
Nel píše:
Sobota 21.01.2023 19:00
Dobrý den. Hledám název novějšího filmu. Je to drama o dívce kterou chce jeden muž ale ona má jiného. Po svatbě odmítnutý muž zabije její rodiče a jejího manžela. Chce zabít i jí ale srazí jí auto a přijde o paměť. Muž řekne že je její manžel a odveze si jí do domu na samotě. Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 15.03.2023 13:36
Dobrý den,
filmů s touto tematikou je hodně, ale ten, který nejblíže odpovídá Vašemu popisu je pravděpodobně snímek z produkce platformy Netflix Tajná posedlost (USA, 2019):
https://www.csfd.cz/film/745255-tajna-posedlost/prehled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Secret_Obsession
anonym píše:
Sobota 21.01.2023 20:17
Dobrý den, když jsem byla tak v 7-8 třídě koukala jsem na jeden úžasný film. Co si pamatuju byl o krásných kamarádek, blondýnce a brunetce které zapálili svůj dům cigaretou, potom odjeli pryč, blondýnka si našla kluka a druhá práci. Pomozte mi prosím :(
PSK - admin píše:
Středa 25.01.2023 14:49
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám nepodařilo dohledat film, který by korespondoval s Vámi zadanými informacemi. V dalším hledání doporučujeme zaměřit se i na jiné aspekty filmu, jako je například přibližný rok vydání, herecké obsazení, země, kde byl film natočen/produkován, či další příběhové linky, které by mohly snímek lépe přiblížit.
Zuzana píše:
Úterý 31.01.2023 21:35
Dobrý den, nemůžu si vzpomenout na název filmu. Žena je týraná manželem. Už nevím co tam přesně bylo, ale našla někoho, kdo ji učil bojové umění, cvičila, aby mohla zabít manžela v jeho domě. Pak se v jeho domě schovala a čekala až přijde. Povedlo se jí to. Na konci filmu ji policistka, říká, že je jedna z mála, že měla štěstí. Noci s nepřítelem ani dvojí obvinění to nejsou
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.02.2023 11:35
Dobrý den,
určit film pouze na základě obsahu je velmi složité a z velké části ovlivňuje jeho nalezení šťastná náhoda. Samozřejmě, že existují knihy významných filmů, ale pokud nevíte např. alespoň režiséra či některého z herců, rok natočení atd., není možné tyto knihy využít. Zkoušeli jsem Vámi popisovaný film dohledat za použití různých slov z uvedeného obsahu, ale nalezli jsme pouze film A Vigilante, viz: https://www.csfd.cz/film/529063-a-vigilante/prehled/.
Pokud se nejedná o Vámi hledaný film, můžete zkusit využít některou z níže uvedených databází.
Odkazy:
https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
https://www.filmovamista.cz/dilo/strucnyseznam
https://www.atlaso.cz/jak-najit-nazev-filmu/
https://www.imdb.com/
https://www.fdb.cz/
Eva píše:
Čtvrtek 16.02.2023 22:33
Pokud se nepletu, jedná se o film Dost, kde hraje hlavní roli Jennifer Lopez.
Veronika píše:
Neděle 17.09.2023 23:09
Dobrý den,je to film Dost, hrála tam Jennifer Lopez:)
anonym píše:
Sobota 11.02.2023 14:44
Dobrý den, hledám film. Je to horror, ve kterém skupinka lidí je někde v chatě nebo horách a je tam vrah (muž), ten svoje oběti stahuje z kůže asi zaživa a jejich ostatky hazí prasatům. Nevíte o jaký film se jedná?
PSK - admin píše:
Středa 15.02.2023 10:54
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/).
V případě Vašeho dotazu nebylo vyhledávání filmu jednoznačné. Proto připojujeme alespoň odkaz na žebříček filmů, které jsou řazeny na základě klíčového slova stahování kůže:
https://www.imdb.com/search/keyword/?keywords=skinning.
Pokud ani jeden z uvedených filmů nebude ten, který jste hledali, můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Lidka píše:
Středa 15.02.2023 14:13
Dobrý den,
Nemůžu si vybavit název filmu, vím, že tam jde o peníze, mladému páru nebo jen muži, nevím jistě, je slíbený velký obnos peněz, ale jen pod podmínkou, že spolu 10 let vydrží v manželství a budou muset být každý den spolu,bez vyjímky. Až poté mohou peníze dostat. Ti dva se samozřejmě nemají zrovna v lásce.
Díky.
PSK - admin píše:
Pondělí 20.02.2023 07:56
Dobrý den,
rádi bychom Vám poradili, ale nepodařilo se nám dle uvedeného nástinu děje snímek dohledat. Pro Vaše případné další hledání doporučujeme webové databáze, v nichž je možné vyhledávat pomocí klíčových slov, tvůrců, roku natočení a jiných detailů, např.:
* Československá filmová databáze: https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/
* Internet Movie Database: https://www.imdb.com/
* Filmová databáze: https://www.fdb.cz/
S pozdravem
služba PSK
Lukáš píše:
Čtvrtek 30.03.2023 05:57
Prosím o pomoc s názvem filmu, jedná se o hororovou komedii, pamatuji si, že dělníci vykopou úplně bledou a zjizvenou postavu ze záhrobí která obživne, následně zavraždí všechny dělníky a vydá se do jejich původního sídla které je v zanedbaném stavu, proto navrátí do původního stavu a následně znovu rozjíždí továrnu na rybí konzervy která už ve městě je a ve velkém ovládá trh. Taková zombie postava co nemůže být na denim světle?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 30.03.2023 09:47
Dobrý den,
filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). V případě Vámi hledaného filmu však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
Připojujeme alespoň odkaz na žebříček filmů sestavený dle klíčového slova „zombie comedies“ na portálu Internet Movie Database: https://www.imdb.com/list/ls054640651/.
Pokud ani jeden z filmů nebude ten, který jste hledali, můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Kateřina píše:
Sobota 01.04.2023 22:37
Dobrý den, prosím hledám historický film o dvou sestrách,které slouží šlechtě na panství a jednu z nich si slechta vezme s sebou na výlet do přírody,aby je obsluhovala a tam ji zabijou a znásilní. Nevíte,název prosím?
PSK - admin píše:
Úterý 04.04.2023 11:40
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám nepodařilo dohledat film, který by korespondoval s Vámi zadanými informacemi. V dalším hledání se doporučujeme zaměřit i na jiné aspekty filmu, jako je například přibližný rok vydání, herecké obsazení, země, kde byl film natočen/produkován, či další příběhové linky, které by mohly snímek lépe přiblížit.
janina píše:
Pondělí 29.01.2024 21:40
HRDOST A VASEN
Milena píše:
Pátek 07.04.2023 15:06
Dobrý den zkusím to ještě tady. Před lety ( dejme tomu tak 15 let) jsem viděla film o mladé dívce která nedaleko svého domu najde v jezeře letadlo a společně s duchy letců jej vytáhne a opraví ale když padne mlha tak letci opět zapomenou co se dělo a mají za to že se teprve nehoda stala a jeden záda o pomoc pro druhého. Aby duchové našli pokoje musí let dokončit ale letadlo najdou a zabaví mám pocit že vládní instituce a vše se zkomplikuje. Jediný kdo duchy vidí je ta mladá dívka. Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Středa 12.04.2023 13:27
Dobrý den,
zřejmě se jedná o kanadský film Nepokojní duchové (Restless Spirits) z roku 1999. Více informací k filmu je k dispozici na příklad na těchto stránkách:
https://www.csfd.cz/film/87360-nepokojni-duchove/recenze/
https://www.imdb.com/title/tt0196484/
Jaroslav píše:
Čtvrtek 13.04.2023 09:47
Dobrý den, marně se snažím vzpomenout na jeden horor z nedávné doby, myslím, že britský. Dějově je to o tom, že mladá žena, která byla svědkem sebevraždy svého manžela/přítele, se uchýlí na venkov, kde se postupně setkává s řadou mužů (její bytný, místní vikář atd.), které představuje jeden herec. Vybavuji se scénu, kdy ta žena utrhne na zahradě jablko ze stromu, za což jí její bytný vynadá. Také si vybavuji scénu, kdy se ona odváží mimo vesnici na kraj lesa, kde si zkouší ozvěnu, ale napodruhé se jí echo neozve. Pokud byste věděl název, bylo by to super. Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 13.04.2023 14:51
Dobrý den,
jedná se pravděpodobně o film Men (UK, 2022), v režii Alexe Garlanda, s Jessie Buckley a Rorym Kinnearem v hlavních rolích.
„Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů.“ (Aerofilms)
https://www.csfd.cz/film/1027426-men/prehled/
Helena píše:
Středa 19.04.2023 11:11
Dobrý den, nemohu si vzpomenout na název filmu, natočeného pravděpodobně kolem roku 1990. Ve filmu je detektiv, který odchází do penze (nebo na dovolenou), odjíždí na nejakou chatu. Hlavní děj je o tom, že zmizí (je unesene) dítě, které bylo venku na houpačce. Myslím že ho unesl řidič nějaké pravděpodobně většího auta (truck), nějakým důkazem je tam myslím hračka. Na víc si bohužel nevzpomenu. Jen to prostředí dům a houpačka, bez zeleně, prašná cesta...
Děkuju
PSK - admin píše:
Čtvrtek 20.04.2023 09:14
Dobrý den,
film jsme vyhledávali zadáváním klíčových slov z děje v angličtině do internetového prohlížeče Google. Prohlíželi jsme i žebříčky filmů na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). V případě Vámi hledaného filmu však bylo naše vyhledávání nejednoznačné. Nalezli jsme jeden film s obdobnou zápletkou:
The Pledge (Přísaha, 2001)
https://www.imdb.com/title/tt0237572/
https://www.csfd.cz/film/7208-prisaha/prehled/
Pokud by nešlo o film, který jste hledali, můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Helena píše:
Čtvrtek 20.04.2023 09:24
To je opravdu film, který jsem hledala. I přestože jsem hledala jak v angličtině i na IMDB, nedokázala jsem ho najít. A vy ano. To je úžasné. Moc Vám děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 20.04.2023 09:28
Ani nám se vyhledávání ne vždy povede. Ale těší nás, že tentokrát to vyšlo a je to film, který jste hledali.
Veronika píše:
Středa 26.04.2023 14:28
Dobrý den, hledám film, řekla bych, že dost podobný Escape room. Pamatuji si, že někde ze začátku přichází matka s dcerou domů, ne v úplně dobrém rozpoložení. Dcera jde do pokoje a matka si odfrnout do domácí sauny, kde na ni po zavření čeká překvápko v podobě hádanek, aby saunu otevřela. To se samozřejmě nepovede. Celou dobu jsem si myslela, že tím, kdo dělá hádanky je otec děvčete, ale byla to ona sama. Na konci filmu je ona holka, už dospělá ve skleněné cele a tam ji najde přeživší z jejích her. Nezlobte se, ale víc si toho nepamatuji. Děkuji za odpověď, Veronika
PSK - admin píše:
Pátek 28.04.2023 14:32
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte, je skutečně z řady snímků Escape Room. Tento nese název Úniková hra: Turnaj Šampionů (Escape Room: The Tournament of Champions, USA, 2021).
„Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli.“ (CSFD.cz)
Scéna, kterou popisujete, je součástí rozšířené verze filmu.
https://www.csfd.cz/[…]/
Lůca píše:
Úterý 23.05.2023 11:28
Ahoj lidi potřebovala bych pomoct/poradit hledala jsem kde jsem mohla ale marně... Potřebovala bych jestli někdo nezná NÁZEV tohoto filmu: Je to o malém tmavovlasém klukovi (možná asiat), kterého si adoptovala rodina a který měl alergii na slunečnici, ale jelikož se mu ta květina hrozně líbila dal si ji do batohu a při cestě do školy začal sýpat a zhoršoval se mu životní stav. Když dorazil do nemocnice zjistili tam že za jeho stav může právě slunečnice v batohu.... ps: viděla jsem to třeba 10 let zpět... ani nevím jestli to byl hlavní děj filmu.
PSK - admin píše:
Středa 24.05.2023 17:05
Dobrý den,
je nám líto, ale film podle Vašeho popisu se nám nepodařilo dohledat. Pokud si vzpomenete ještě na další podrobnosti, filmy je možné, kromě internetových vyhledávačů, hledat například v Česko-Slovenské filmové databázi (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), prostřednictvím portálu Showbiz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac) nebo v zahraniční databázi Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/title/).
Elka píše:
Pátek 26.05.2023 20:48
Zdravím, budu psát dost chaoticky, ale před pár lety jsem viděla jeden film. Tenkrát jsem to viděla na YouTube, teď jsem nemohla dohledat. Jedná se o dívku, která žije myslím s matkou a sestrou v bytě. V ději jde o to, že jedna kapela s hlavním zpěvákem jsou hrozně oblíbený a mají hrozně fanynek. Dokonce dívky sestra je jim posedlá, ale dívka nejeví žádný zájem. Matka má myslím dokonce nějakého partnera, ale nejsem si jistá.Nevím, jak se to stane, ale pamatuju si, že se nějak potkají nebo něco a časem se zamilují ten zpěvák s dívkou. Jenže to drží před všema v tajnosti. Nakonec se to nějak provalí mám za to a bude nějaký skandál. Ke konci si pamatuju, že ji zpěvák věnuje písničku a pak to končí úplně tím, že ho dobíhá k letadlu a na konci se líbají. Budu moc ráda, když mi pomůžete najít tento film, děkuju.
PSK - admin píše:
Sobota 27.05.2023 10:28
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Filmy obvykle vyhledáváme pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce) anebo také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). V případě Vámi hledaného filmu však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit se zapojit do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Anonym píše:
Čtvrtek 01.06.2023 16:08
Dobrý den hledám film který je o klukovi který jede v létě na dovolenou a potká tam kamarádku svojí sestry a mu se začne líbit ta holka tak spolu a s ostatními kamarády chodí k moři ta holka má ráda fíky tak spolu šli do nějakého sadu s fíky a tam ji pro ni natrhal
PSK - admin píše:
Pondělí 05.06.2023 10:39
Dobrý den,
na základě Vámi uvedených informací se nám nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu.
V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal.
K hledání použijte například následující filmové databáze, které v rozšířeném vyhledávání umožňují filtrování dle stáří, žánru, nebo v některých případech i obsahu (pomocí klíčových slov). Zároveň jsou u velkého množství snímků i plakáty nebo trailery, které mohou dále napovědět, o jaký film se jedná.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/showbiz/
Petr Pospisil píše:
Pátek 02.06.2023 12:19
Dobrý den,
v letech cca 2000-2010 jsem opakovaně viděl v letadlech film, nemohu dohledat název- děj je v Německu, velké město, cestou na vědecký kongres po příletu z letiště jeden člen skupiny zapomene zavazadlo, vrátí se na letště a cestou na hotel taxi havaruje, spadne z mostu do řeky, pasažer se probere v nemocnici a když dorazí na hotel za kolegy, pod jeho identitou je tam cizí člověk a i kolegové tvrdí, že ho neznají. Ve skutečnosti se jedná o teroristický tým, který se domníval, že kolega zemřel a proto ho nahradili. Hlavnímu hrdinovi po úrazu hlavz splývá krycí a skutečná identita... Říká to prosím někomu něco? :-))
PSK - admin píše:
Pondělí 05.06.2023 11:36
Dobrý den,
pravděpodobně máte na mysli film Neznámý:
Doktor Martin Harris (Liam Neeson) přilétá s manželkou (January Jonesová) do Berlína na mezinárodní kongres o biotechnologiích a genetických úpravách rostlin, kde má mít prezentaci. Po příjezdu do hotelu zjišťuje, že na letišti zapomněl kufr s doklady, pro nějž se vrací. Taxík má autonehodu a skončí v řece. Martina zachrání před utonutím bosenská taxikářka (Diana Krugerová) a on se po čtyřech dnech probouzí v nemocnici z komatu. Po zjištění, že ho nikdo nepostrádá, se vydává do hotelu za svou ženou Liz. Ta ho ale nepoznává nebo zapírá a tvrdí, že Martin Harris není on, ale usměvavý muž po jejím boku (Aidan Quinn).
Drama / Thriller / Akční
USA / Velká Británie / Německo / Francie, 2011, 113 min
Režie: Jaume Collet-Serra
Předloha: Didier Van Cauwelaert (kniha)
Scénář: Oliver Butcher, Stephen Cornwell
Kamera: Flavio Martínez Labiano
Hudba: John Ottman, Alexander Rudd
Hrají: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella, Sebastian Koch, Stipe Erceg, Rainer Bock, Mido Hamada (více) (další profese) https://www.csfd.cz/film/264157-neznamy/prehled/
https://avmania.zive.cz/neznamy-recenze-filmu
Adrián píše:
Neděle 04.06.2023 22:35
Dobrý deň, veľmi prosím o názov filmu. Videl som ho v TV okolo roku 2005. Nepamätám si presne dej. Ale zomrela tam babička/stará mama/alebo mama (nepamätám si už) a jej mačka tuším. Pamätám si v úryvok vo filme. Že tam mačka poškriabala nejakú ženu (možno jej dcéru alebo vnučku) keď dala ruku do skrinky v tom dome v ktorom bývali (neviem, nejak tak to bolo).
PSK - admin píše:
Pondělí 05.06.2023 11:32
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Honza píše:
Pondělí 19.06.2023 20:43
Zdravím, přítelkyně hledá film: kluk píše komiksy a nakonec vydá i knihu, seznámí se s holkou která hraje na piano, on musí chodit na všechny její zkoušky a vystoupení aby neměla trému a jednou tam kvůli něčemu nepřijde a ona bude mít tu trému, druhý den se vzbudí a nebudou se znát nebo tak něco, tentokrát je slavná ona, on ne a snaží se aby se do něj znovu zamilovala. Děkuji za odpovědi.
PSK - admin píše:
Úterý 27.06.2023 15:07
Dobrý den,
je nám líto, ale film podle Vašeho popisu se nám bohužel nepodařilo najít. Pokud byste si vzpomněli ještě na nějaké podrobnosti, pro hledání filmů je možné, kromě internetových vyhledávačů, využít například Česko-Slovenskou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/podrobne-vyhledavani/), portál Showbiz (https://filmy.showbiz.cz/vyhledavac/) nebo zahraniční databázi Internet Movie Database (https://www.imdb.com/search/?ref_=nv_sr_menu_adv).
Daniel píše:
Pondělí 26.06.2023 00:24
Dobrý den, už delší dobu hledám jeden film, ve kterém je jeden muž ubytovaný u starší dámy. Po nějakém čase dámu zavraždí (myslím, že měl schizofrenii, nebo tak něco) a tělo skryje v její ložnici pod podlahu. Její přítelkyně si po příchodu do domu začínaly všímat divného zápachu a chování muže se jim zdálo divné. Pamatuji si ještě, že ten film byl britský.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.06.2023 08:47
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Zdeněk píše:
Středa 28.06.2023 12:15
Název filmu
Film vznikl v 70 či do poloviny 80.let. Možná francouzský, ale jistý si vůbec nejsem. Je to kriminálka.
Mladá žena je svědkem vraždy, vrah jí spatří, ale uteče mu. Jednou se prochází městem a v jedné výloze se objeví vrah, který je klenotníkem. Rychle zavře prodejnu a začne svědkyni pronásledovat. Ta se schová v administrativní budově. Vrah se zamkne na wc a večer zabije ochranku. Pak číhá na ženu v té budově. Žena jde dolů a spatří ho. Pak se honí po budově. On je starší a špatně dýchá. HOdně zajímavých scén. Nevzpomene si někdo na název filmu?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 29.06.2023 08:50
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Filmy jsme vyhledávali pomocí nástrojů vyhledávače Google zadáváním vhodných klíčových slov (v českém, anglickém jazyce), také na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) anebo na portálu Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). V případě Vámi hledaného filmu však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
Martina píše:
Středa 22.05.2024 16:01
Nebyl to Svědek na zabití (1974)? - pro nás na základce kultovní film...
paja píše:
Sobota 01.07.2023 05:52
dobry den. hledám film který jsem jednou Videla v televizi ale od ty doby nemuzu najít jak se jmenuje. pamatuji si jen ze nějakému muži zabili bud manželku nebo syna a nebo oba. potom mu jeden starej pan řekl ze za nějaký velký obnos peněz mu najde vraha a muže si s nim dělat co chce. na to přistoupil,donesl mu kufr s penezi a za par dni našli toho ''vraha''....byl v místnosti připoután k židli a ten chlap co za to zaplatil ho začal mučit za to ze mu zabil tu manželku. ptal se proc to udělal and.postupem casu ale zjistili ze to nebyl on a našli proste někoho náhodného jen aby dostali peníze. Dali se spolu dohromady a chtěli uniknout tem kterým zaplatil protože po nich sli,sledovali totiž celou situaci na kamerach. nakonec byli kamarádi a bojovali proti tem zločincům. mohl by to byt rok 2000 az 2015. moc dekuji!
PSK - admin píše:
Pondělí 10.07.2023 09:17
Dobrý den,
je nám líto, ani nám se nezdařilo nalézt film podle Vámi uvedených informací.
Pro vyhledávání filmů Vám doporučujeme stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a také mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Můžete také zkusit zapojit se do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Josef kubát píše:
Sobota 29.07.2023 08:24
Dobrý den,
Chtěl bych najít film, který jsem viděl jen v ukázkách.
Jedná o ženu, která byla unesena od silnici do určitého zařízení kde byla účastní na pokusech s pavouky a se zvířaty, nakonec jsem viděl jak ženě pavouci změnili obličej.
Můžu poprosit o rad.
Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 31.07.2023 10:44
Dobrý den,
základě Vámi uvedených informací se nám nepodařilo dohledat film, který by odpovídal Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit podrobnější informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok nebo přibližnou dobu vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, další dějové linky nebo další specifické detaily, kterými snímek vynikal.
K hledání použijte filmové databáze s rozšířeným vyhledáváním, které jsou uvedeny v jednotlivých komentářích anebo úvodním dotazu viz výše (např. www.csfd.cz nebo www.imdb.com).
Kuba píše:
Středa 16.08.2023 15:59
Dobrý den hledám jeden film je natočen v americe a pamatuju pár hlašek nebo co se tam dělo zkráceně ale nemužu nějak vyhledat . Pamatuju že tam byli 2 holky jedna byla černoška druhá nvm asi taky lehce tmavá a myslím i kamaradi že tam byli ( barvě obličeji jako Will Smith ) a přisli tam 2 kluci že se sáděj že udělaj salto přes zeď , a jedna holka ať ukaže , tak jeden kamarád od holky ukaže salto, tak jeden kluk co se sádil tak udělal salto a ten druhý říka kamarádovi že to nedokaže že neumí a najednou to pak dát a pak se divil že to dál a byl partě . Pak si pamatuju že na konci ta holka co byla s kamarádama že jeden černoch asi hlavní tak vytahl zbraň i jeho kamarádi a chtěl ty 2 kluci zastřelit a stali venku vedle baráku a ta holka co byla s tím hlavním partě tak se obrati a řekla že je policie ať zahodí zbraň a řekla i těm klukum co drželi zbraň za nimi a kluci odhodí zbraň a ten hlavní přemyslel že ona zradila a pak zahodil taky pak se obratí zady k ní a vytahne druhou zbraň a holka ta ho střelí a on spadne na zem a je zraněnej a tím už přijiždí policie . ( ta holka měla vlasy rastacopy )
Děkuji vám za odpověď snad mi poradíte :)
PSK - admin píše:
Středa 16.08.2023 17:04
Dobrý den,
film jsme se snažili dohledat zadáváním různých klíčových slov z Vašeho popisu děje v angličtině do internetového vyhledávače. Nalezli jsme film, kde hlavní hrdinka svým výzorem odpovídá Vašemu popisu, neumíme ale ověřit, zda jde skutečně o film, který hledáte. Více informací o filmu zde:
https://www.csfd.cz/film/695882-black-and-blue/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt7390646/?ref_=fn_al_tt_1
Pro vyhledávání filmů Vám jinak doporučujeme stránky Česko-slovenské filmové databáze (https://www.csfd.cz/) a také mezinárodní portál Internet Movie Database (https://www.imdb.com/). Můžete také zkusit zapojit se do diskuzního fóra, které funguje na portálu Moviezone (https://www.moviezone.cz/forum/filmy), anebo pokud jste aktivní na sociálních sítích, můžete zkusit vyhledat nějakou fanouškovskou skupinu filmových nadšenců a položit dotaz tam.
Kimi píše:
Středa 16.08.2023 21:03
Dobrý den, nedávno jsem viděl film o seriovem vrahovi který byl dost podivin. Vraždil dívky a jezdil s bílou dodávkou, dokonce se parkrat přiznal na policii, ze má sny o tom jak vraždí dívky ale ti mu to nevěřili. Po té byl podezřelý a byl ve vazbě ale nemohli z nej dostat přiznání a tak do vedlejší cely dali někoho kdo se s nim musel s kamarádit a to přiznání z nej dostat. Vím, ze ten vrah byl pedant na úklid a v tom vězení vedl cely úklid. Jestli si dobře pamatuji tak vrah se ve filmu jmenoval henry ale to si vazne jen myslím. Ten vrah měl bratra který byl pořad přesvědčen o tom, ze jeho bratr vrah není a pořad ho bránil. Předem děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 21.08.2023 11:27
Dobrý den,
film jako takový jsme nenalezli, ale mohlo by se Vám ho poštěstit najít pomocí následujících stránek:
-ČSFD – na odkazu je nastavený filtr na filmy s masovými vrahy:
https://www.csfd.cz/[…]/?sort=year&searchParams=rlW0LJpvByflAwEqsD
-ruhou stránkou je SerialKillers.cz, kde jsou uvedené filmy, seriály a dokumenty týkající se sériových vrahů. Je to dělené na fikci a filmy a seriály podle skutečných událostí:
https://www.serialkillers.cz/
Česťa píše:
Pátek 18.08.2023 10:32
Dobrý den,
nemohu si vzpomenout na film, kdy hlavní hrdina se probudí ( myslím, že po nějakém vědeckém experimentu ) a nemůže si vzpomenout, kdo je . Nachází však věci, které si před experimentem schoval, ale neví na co je použít ( b.kartu, ocelovou sponku.....spoustu jiných ). Postupně během děje začne tyto věci používat, jako by věděl co se stane - sponkou vyřadí el.vedení v metru. Víc nevím film je určitě žánrově sci -fi ( možná spádově krimi, akční ).
Pokud by vás něco napadlo děkuji mza informaci
PSK - admin píše:
Čtvrtek 24.08.2023 14:25
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu. Filmy, které se nejvíce blížily Vašemu popisu byly například: Agent beze jména (The Bourne Identity, USA, 2002, https://www.csfd.cz/film/18113-agent-bez-minulosti/prehled/) nebo Total Recall (USA, 1990 https://www.csfd.cz/film/9303-total-recall/prehled/ nebo 2012, https://www.csfd.cz/film/268012-total-recall/prehled/), ani jeden z filmů ale plně neodpovídá zadání.
V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
VG píše:
Neděle 10.09.2023 23:23
Paycheck 2003
KF píše:
Pondělí 04.09.2023 07:37
Dobrý den,
nepamatuji si název jednoho filmu, ale ikdyž znám hodně detailů, na internetu to nemohu najít.
Začíná to tím, že má hlavní hrdinka aférku na jednu noc. pracuje jako fotografka v nějakém časopise a dostane za úkol nafotit jeden pár, co má před svatbou, má to být na pokračování. Tím mužem v páru je ten, se kterým měla aférku a mám pocit, že si má brát nějakou princeznu nebo šlechtičnu. Během focení hlavní hrdinka zjisttí, že je s tím mužem těhotná.
Pak si ještě pamatuju, že na konci filmu má ten muž rozlučku se svobodou a mají na sobě nějaké zvížecí kostýmy. Na konci filmu má hlavní hrdinka na sobě také zvířecí kostým a on jí vyzná lásku a vidí, že je těhotná.
Prosím, poraďte mi.
PSK - admin píše:
Úterý 05.09.2023 12:15
Dobrý den,
Děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel se nám na základě Vámi uvedených informací nepodařilo dohledat snímek, který by odpovídal Vašemu popisu. V dalším pátrání doporučujeme zohlednit i následující informace, které mohou být nápomocné v identifikaci filmu: rok vydání, země produkce, herecké obsazení, jména postav, žánr, či další dějové linky nebo specifické detaily, kterými snímek vynikal. Hledání filmů podle obsahu je často neúspěšné, jelikož mnoho snímků není v internetových databázích detailně popsáno.
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Služba PSK
Tereza píše:
Středa 20.09.2023 20:35
Dobry den,
nedávno jsem si vzpomněla na jeden film, ale nepamatuji si název. Byl o jednom muži, který získal peněženku a ta mu dala schopnost. Vždy když se dotknul nějakého člověka sebral mu peníze a ty se poté objevily v té kouzelné peněžence. Byl zde ale jeden háček, získal totiž i nemoc toho daného člověka, kterého se dotknul.
Předem děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 25.09.2023 15:37
Dobrý den,
film, který Vás zajímá, se nám bohužel najít nepodařilo. Na vyhledávání filmů podle obsahu speciální zdroje nemáme, proto ne vždy jsme úspěšní.
S pozdravem služba PSK
Olda píše:
Úterý 10.10.2023 23:26
Dobrý den,
Jsem v úžasu co dokážete na internetu vše najít. Měl bych na Vás také prosbu. Opakovaně jsme se snažili se svojí ženou najít film, který jsme viděli, když jsme byli mladí. Film jsme shlédly v letech tuším po sametové revoluci, takže 90 léta. Děj se odehrával někde v Americe. Jednalo se studentskou lásku (teenageři) kdy se zamilovala dívka (autoopravářka) do mladého chlapce, který se vzhlédl do jiné dívky a to do studentky ze stejné školy, jako byl on. Ona byla taková ta premiantka (miss škola) - nejobletovanějši a nejhezčí dívka na škole. On si tuto dívku nedokázal získat a v tom mu právě pomohla zmíněná opravářka automobilů. Naučila ho všemu, jak získat ženu svých snů. Po dosažení svého snu zjistil, že pravá láska je jiná. Ta dívka ze servisu mu vymyslela a zrealizovala různé nápady a příležitosti, jak se s vysněnou dívkou seznámit, randit ( kino, amfiteátr, sportovní stadion - Am.fotbalu , restaurace) atp. Dělala mu dokonce i soukromého řidiče, kde byla převlečená jako mladý muž. Vybavujme si živě poslední scénu, kdy jako šofér odchází od domu, kde byla soukromá párty a mladíka zde odvezla a sama se slzami v očích od něj odchází .. v tu chvíli se mu rozsvítilo .. Je to už spoustu let, tak už je to v takové sentimentální mlze, ale určitě by někdo v středoškolském věku tento příběh ocenil, jako my kdysi .. Držíme pěsti, ať máte štěstí na to ho najít.
Předem Vám děkujeme za naději. Olda
PSK - admin píše:
Středa 11.10.2023 13:33
Dobrý den,
film, který hledáte, se jmenuje Báječná chvíle (Some Kind of Wonderful, USA, 1987).
"Keith Nelson (E. Stoltz) studuje na prestižní střední škole. Se spolužáky si příliš nerozumí, jeho kamarádkou je nespoutaná amatérská bubenice Watts (M. S. Masterson). Keith je zamilován do krásné spolužačky Amandy (L. Thompson), využívá také pomoci své kamarádky, aby se jí přiblížil. Nakonec však Keith pochopí svůj omyl a zjistí, že štěstí bylo po celou dobu mnohem blíž, než se domníval - zanechá marné snahy a vrací se k Watts."
https://www.csfd.cz/film/22524-bajecna-chvile/prehled/
Služba PSK
Olda píše:
Čtvrtek 12.10.2023 14:45
Dobrý den,
jsem v úžasu, že jste to dokázali najít. Ano je to ten film z mládí.
Moc Vám tímto děkujeme a přejeme hodně štěstí pro další hledání vzpomínek na krásné filmy.
Jste fakt neskutečné šikovný 👍
S pozdravem Olda
Jiří píše:
Sobota 09.12.2023 18:12
Asi 8-10 roků zpět běžel v TV film o vývoji Ruska, Určitě od cara, možná ještě o něco dříve. Něco ve stylu, Jak by šly dějiny, kdyby...Možná to mělo podobný název, nepodařilo se mně nalézt. Film byl ve stylu reálné historie a v několika blocích byla ukázaná přehazující se výhybka na kolejích a dál byla úvaha, jak by se to asi mohlo dále vyvíjet. A pak zase návrat do reálu a po klíčových momentech zase vyhýbka a co by kdyby. Rád bych to shlédnul, ale nemohu najít název filmu.
Kdyby se někomu vybavil název, byl bych vděčný Jiří
PSK - admin píše:
Pondělí 18.12.2023 11:37
Dobrý den,
https://www.csfd.cz/
https://www.fdb.cz/
https://www.imdb.com/
Kuba píše:
Pondělí 18.12.2023 12:53
Dobrý den,
před vice než pěti lety jsem v televizi viděl mysteriózní sci-fi film, kde dcera s matkou zemřela při letecké nehodě. Otec pátral a měl tušení že dcera žije, že nehodu přežila i vyšetřování nehody bylo neobjektivní a zahalené tajemstvím. Při pátrání potkal ženu, která také hledala pohřešované dítě a zjistily že unášejí děti se zvláštními schopnostmi. Myslím že film byl Kanadsko-Německy.
Nemohu zjistit název filmu, v televizi byl myslím na dva díly.
PSK - admin píše:
Pondělí 18.12.2023 14:35
Dobrý den,
Vašemu popisu filmu nejlépe odpovídá minisérie Sole Survivor z roku 2000 viz https://www.imdb.com/title/tt0214373/. Podrobně je děj popsán zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Sole_Survivor_(2000_film).
kuba píše:
Sobota 03.02.2024 21:55
Dobrý den , před rokem a půl jsem koukal na film valečné a už nevím jak se jmenuje ani rok nevím , napíšu co se tam děje zhruba možna to budete vědět .
Byli tam američtí vojaci ( dnesní době ,maskovaní oblečení, lepší zbraně , vozidla ) a jeden dustojník ( myslím že to byl dustojník ) zavolal jednoho vojaka který je myslim talibán nebo iran nebo afghanistan který je jako tlumočník ale má zbráň samopal a druhy voják ho neměl rád protože si myslel že je pořad s nima že se obratí proti nám, a tak ten druhy vojak co ho neměl rád tak se ptál dustojníka že ma zbraň jestli nemá odevzat aby nezačal střílet na nás .
Ještě si pamatuju že jeli ve vozidle ale zastavili protože videli jaky odpadky ale v tom bylo zakrytá bomba a jde pastevec s kozou nebo ovčema a američtí vojaci namiří aby neměl zbráň a tak jde tlumočník o co jde a když se příblížil tlumočník k pastevci tak ten druhý co ho neměl rád tak měl řeči že něco tam na nás povídá a když se tlumočník vrací zpátky tak ostatní vojaci zkloní zbráně a ten druhy co ho neměl rád tak přemyslí a pořád ma namířenou zbráň na toho tlumočníka že ho moc nevěří .
A pak jestě pamatuju že na konči čekali někde na kopci a čekali až se setmí a viděj jak asi talibáni nebo afghanistani nebo iran jedou na motocrosu a pak začne střelba . Dal už si nepamatuju už jsem zkoušel hledat vše jak v angličtine tak češtině .
( Smrt čeká všude, nepřatelská zona, sniper special ops, 12 hrdinu, Hyena Road , Základna, na život a na smrt, kajaki, americky sniper, The Covenant , War Machine, Sniper: Ghost Shooter, )
Kdyby jste věděli budu moc rád za ten film , Děkuji vám za odpověď. :)
PSK - admin píše:
Středa 07.02.2024 16:15
Dobrý den,
je nám líto, ale film se nám nepodařilo identifikovat.
Nalezli jsme stránku, kde jsou uvedené válečné filmy z Afganistánu a Iráku, třeba tam film naleznete:
https://filmtoro.cz/filmy/filmy-o-valce-v-afghanistanu
https://filmtoro.cz/filmy/filmy-o-valce-v-iraku
Eliška píše:
Neděle 11.02.2024 09:12
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na název jednoho filmu, který si už úplně nepamatuji. Jde o příběh dvou rodin jedna chudá rodina. Otec, matka a dva synové. Ani jeden z nich nemůže zemřít žádným způsobem. Tuším, že to bylo z důvodu, že se napili z nějaké studánky v lese. Z důvodu nestarnuti se neustále stěhují. Jednou se přistěhovali do městečka, kde žila druhá hlavní hrdinka Winifred, která se do jednoho ze synů zamilovala. Vím, že film dopadl tak, ze obyvatele města chtěli tu rodinu vyhnat. Hlavní herec se v závěru o několik let později přijede na motorce tuším podívat na dům a hrob, kde Winifred tehdy žila a zemřela.
PSK - admin píše:
Pondělí 12.02.2024 10:12
Dobrý den, podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o film Tajemství nesmrtelných (https://www.csfd.cz/[…]/).
S pozdravem služba PSK
Eva Perna píše:
Čtvrtek 22.02.2024 02:41
Ahoj , doufám že mi pomůžete z názvem , je to starší ještě černobílý americký film o českém emigrantovi , který se ve filmu jmenuje Štefan Dangoš ( aspoň myslím ) . Asi tak třicetiletý Čech ( Slovák ) pracuje v ocelárně a stěží se domluví anglicky. Seznámí se ale z pohlédnou Američankou která ho učí anglicky se kterou se později ožení. Příběh pak pokračuje spoluprací s dobrým přítelem a později pak i spolumajitelem firmy , která staví automobily značky " Danton "
PSK - admin píše:
Pátek 23.02.2024 14:35
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Film, který hledáte, se jmenuje Americká romance (The Amrican Romance, USA, 1944).
„Příběh začíná v roce 1898, kdy se český imigrant Štefan Dubechek (Brian Donlevy) v New Yorku dostává přes Ellis Island na pevninu, přestože nemá 25 dolarů na „vstupné" do USA. Z New Yorku odjíždí do Minnesoty, změní své jméno na Steve Dangos a začíná pracovat v dolech na železnou rudu. Místní učitelka Anna (Ann Richards), jeho budoucí žena, ho naučí číst a společně se posléze odstěhují do Chicaga, kde Stevea jeho schopnosti záhy přivedou k tomu, že se stane předákem v ocelárně. Po letech Steve nabude velký majetek jako výrobce automobilů v Detroitu. Dostává se však do střetu se svými zaměstnanci, mezi nimiž jsou i členové jeho rodiny, kvůli tomu, že nerespektuje jejich práva... Tento americký rodinný epos byl natočen v posledním roce 2. světové války a pokrývá období od přelomu 19. století až k útoku na Pearl Harbor.“
https://www.csfd.cz/film/47487-americka-romance/prehled/
Petr píše:
Sobota 20.04.2024 18:23
Ahoj hledám film, kterej byl o muži a ten hledal muže kterej zabil jeho myslím si že těhotnou manželku. Hlavní herec byl asijského původu. film byl hodně vážný a temný pamatuji si že na konci našel v kanálku prsten jeho ženy, myslím že to bylo potom co toho vraha zabil. Bohužel si už moc nepamatuji příběh viděl jsem to hrozně let zpátky, ale hrozně bych si to chtěl pustit znova.
PSK - admin píše:
Středa 24.04.2024 09:47
Dobrý den,
podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o korejský film I Saw the Devil z roku 2010. Bližší informace k filmu naleznete na následujících odkazech:
https://www.imdb.com/title/tt1588170/
https://en.wikipedia.org/wiki/I_Saw_the_Devil
https://www.csfd.cz/film/276328-videl-jsem-dabla/prehled/
Služba PSK
František píše:
Úterý 30.04.2024 17:40
Dobrý den hledám název filmu který jsem kdysi vyděl a od té doby jsem již tento film nenašel. Ve filmu je úspěšný muž myslím že byl ředitelem nebo majitelem velké firmy. Tento muž neměl rád ženy a tak se k nim také choval pak měl nehodu dostal se k Bohu a ten mu řekl že se musí vrátit zpět na zem ale v těle ženy a musel najít ženu která by ho měla ráda jinak zemře. Vrátí se tedy zpět a jeho nejlepší kamarád se sním vyspí a udělá mu dítě . Nakonec se mu na poslední chvíli narodi dcera
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.05.2024 13:48
Dobrý den,
domníváme se, že by mohlo jít o film Proměna (Switch) z roku 1991. Více o filmu si můžete přečíst na stránkách filmových databází:
https://www.csfd.cz/film/2560-promena/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0103016/
Denisa píše:
Úterý 14.05.2024 16:42
Dobrý den, hledám film, který se odehrává myslím v budoucnosti, jde o let do vesmíru. Hlavní postava mladý kluk tam chce letět, kvůli nějaké dívce, ale lístek nedostane, přemluví hlavní postavu dívky (asijského vzhledu) aby si lístek koupila, stojí tuším milion, ona si ho nakonec koupí a letí, ale bojí se létání, uklidňuje ji, když si tančí. On ji na let koupí plyšáka na uklidnění. On se nakonec vplíží na loď a letí také. Jakmile jsou ve vesmíru tak ona zjistí, že se tam on vplížil a tak ho vezme do svého pokoje, všem řeknou, že je to její přítel Calvin, aby z toho nebyl problém, že je tam neprávem. Ona má přítele jménem "Calvin" se kterým si stále volá online, Calvin je nějaký vědec nebo něco podobného. Hlavní postava dívky a kluka se poznají tak, že ona je ve svém pokoji, v domě/bytě se koná párty a on ji vtrhne do pokoje, tam ji rozbije skleněnou kouli, ona zrovna volá online se svým přítelem a jeho mámou, která jí říká, aby se šla také bavit na party. Dívka poslechne a jde.
PSK - admin píše:
Středa 15.05.2024 10:39
Dobrý den,
zřejmě hledáte americký film s názvem Moonshot (Za sny až na Mars) z roku 2022. Více podrobností k filmu naleznete na následujících odkazech:
https://www.csfd.cz/film/1143935-za-sny-az-na-mars/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt12585076/
https://en.wikipedia.org/wiki/Moonshot_(2022_film)
Služba PSK
Simona píše:
Úterý 04.06.2024 20:52
Dobrý den, prosím, zkuste mi pomoci zjistit název filmu 🙃🙃 Je to o klukovi a jeho holce. Ten kluk po strýci zdědí velký dům a aby na vše měli, rozhodnou se částečně dům pronajímat. Na inzerát se jim ozve kluk a posléze i holka. Vezmou oba. O té spolubydlící si myslí, že dělá prostitutku, bo chodí do práce v noci. Děj se točí i kolem toho, že ta přítelkyně toho kluka ještě neměla sex a že čeká na tu pravou chvíli. Na konci filmu ho podvede s těmi spolubydlícími. On se s ní rozejde. Spolubydlící mu ještě ukradne patent na boxovací pytel ve tvaru, tuším, hot dogu 😂 Končí to tím, že on se stane spisovatelem a žije sám. Znáte? 🙏
PSK - admin píše:
Čtvrtek 06.06.2024 11:07
Dobrý den,
omlouváme se, ale nenašli jsme film, který by odpovídal tomuto zadání.
Sagy píše:
Pátek 14.06.2024 20:33
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit starý český film (nejspíš komedii), ze kterého vím pouze o jedné scéně, navíc jen z poslechu - muž doprovází v noci ženu k domu na adresu, kterou mu řekla, kde ale ona evidentně nebydlí, zato se zdá, že tam bydlí on a ona to neví.
Více v této ukázce: https://soundcloud.com/ratonito/ukazka-i
Nic víc z toho filmu nevím.
Děkuji za pomoc. :-)
PSK - admin píše:
Úterý 18.06.2024 11:34
Dobrý den,
mohlo by se jednat o filmovou komedii „Rozkošný příběh“ z roku 1936. Audiovizuální ukázku nabízí platforma YouTube, viz https://www.youtube.com/watch?v=3kCHikFJcXQ. Více informací o snímku naleznete také například v databázi Národního filmového archivu Filmový přehled: https://www.filmovyprehled.cz/[…]/rozkosny-pribeh.
Erika píše:
Pátek 02.08.2024 20:23
Dobrý den,
už delší dobu hledám film, který jsem viděla ca kole roku 1999.
Viděli jsme ho na gymnáziu v rámci filmu pro školy. Nikdo z nás si nepamatuje název, ale na všechny udělal hluboký dojem.
Myslím, že původní jazyková varianta byla německá nebo skandinávská.
Hlavními postavami filmu byly dva náctiletí - chlapec a děvče, jejichž rodiče (chlapcův otec a matka děvčete) měli spolu poměr. Chlapcova máma zemřela na rakovinu (leukémii?). Chlapec a děvče k sobě měli velmi blízký vztah, něco mezi silným přátelstvím a láskou. Chodili často do lesa na středověký hrad, který byl opředený spoustou legend a byl takovým jejich druhým domovem. Chlapec onemocněl rakovinou. Dívka se ho snažila podporovat.
Pamatuji si scénu z nemocnice, kdy chlapec nechce dívku vidět a jí se podaří vniknout do jeho nemocničního pokoje. Říká mu, že je za školou a ukradla tátovi peníze na vlak, aby za ním mohla přijet. On jí vysvětluje, že ji nechtěl vidět, protože na jeho oddělení se denně umírá. Když je tu s ostatními pacienty, není to pro něj tak zlé, ale když vidí ji, ví, o co v životě přichází.
Chlapec zemře. A dívka potom spálí jejich společné věci na hradě.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.08.2024 12:13
Dobrý den,
film, který hledáte, se nepodařilo najít ani nám, i když se nám zdá, že jsme ho taky viděli.
Doporučujeme spojit se s nějakou skupinou na chatu, kde zúčastnění filmy rozebírají a hodnotí, třeba by někoho napadlo, o jaký film se jedná.
Klára píše:
Pátek 25.10.2024 13:57
Dobrý den,
v roce cca 2010 jsem viděla, tuším na ČT2, film, nevím bohužel, jaké byl produkce, ale působil na mě jako francouzský nebo britský (hlavní postava mi připomínala Hercula Poirota).Děj si už příliš nepamatuju, ale ona zmíněná hlavní postava jezdila na venkov, do domu, kam si zval ženy a pak je zabil (omámil je chloroformem nebo něčím takovým na kapesníku). Pak oběti spaloval přímo v domě a místní si stěžovali na hrozný zápach kolem jeho domu
PSK - admin píše:
Úterý 05.11.2024 14:40
Dobrý den,
mohlo by se jednat o níže uvedený film. Je hodnotný, starý a odpovídal by uvedení na ČT2.
https://www.csfd.cz/film/1489-pan-verdoux/zajimavosti/
Jirina sed píše:
Čtvrtek 31.10.2024 19:45
Dobrý den hledám název filmu který jsem viděla jako dítě je to film pro děti. Dej je takový že dvě děti chlapec a dívka jedou na prázdniny k babičce a dědovi. Je to babička a dědeček toho kluka. Pamatuji si že babička skládá rodokmen a zakresluje to do jakéhosi obrazů. V tom obraze je však Nedokončená větev. Ta patří holčičce která je předkem toho chlapce když se ptají co se stalo že její větev nepokračuje. Řeknou jim že jako malá umřela na chřipku. Později v tom filmu holka a kluk nějakou cestou tuším že to bylo přesně jako jeskyni cestuj do minulosti. Tam potkávají předky toho kluka a právě zmíněnou holčičku. Zrovna v dobu kdy je nemocná a umírá na tu chřipku. Vracejí se zpět do budoucnosti a holka prohledává lékárničku v koupelně babičky a dědy. Cestuje zpět do minulosti dá holce nějaký acylpyrin a tak chřipku přežije. Když jsou pak zpět v budoucnosti jejich větev na rodokmenu pokračuje a rodina najde nové potomky příbuzné. Pak si pamatuji že ta holka vybrala lékárničku těch prarodičů a v minulosti rozdávala léky v jakési stodole podle toho jaké je kdo popsal příznaky. Dokonce dala i tomu předkovi toho kluka brýle protože špatně viděl. ale když se pak lidé zázračně uzdravují holka je obměna s červeným a chtějí upálit. To je vše co si pamatuji už dlouho hledám název toho filmu a chtěl bych ho znovu vidět
PSK - admin píše:
Úterý 05.11.2024 08:24
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o dánský film Oskar a Josefína (Oskar og Josefine) z roku 2005. Film je jakýmsi pokračováním úspěšného dánského seriálu Ježíš a Josefína (https://www.imdb.com/title/tt0387749/). Více informací k filmu naleznete na následujících odkazech:
https://www.csfd.cz/film/178103-oskar-a-josefina/prehled/
https://www.imdb.com/title/tt0403390/
https://www.youtube.com/watch?v=n26ZfKcflMk
Hanka píše:
Sobota 02.11.2024 08:42
Dobrý den,
před lety jsem viděla film, který si pamatuji dodnes a hrozně ráda bych ho viděla znovu, ale nepodařilo se mi ho dohledat a nikdo ze známých ho neviděl.
Mladá dívka a muž byli andělé v lidských tělech a vždy dostali do ruky lísteček se jménem kdo zemře. Museli ho najít a převést na ,,druhý břeh". Někdy vůbec netušili proč zrovna ten člověk má zemřít, byl to mladý cvičitel jógy, lidi na pikniku........
Od té doby věřím, že člověk může být v blbou dobu na blbém místě....... Film bych hrozně ráda viděla znovu. Moc děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 04.11.2024 14:37
Dobrý den,
hledali jsme film dle Vašeho popisu děje. Našli jsme filmy, v jejichž dějové zápletce se vyskytují andělé a jejich kontakt s běžnými smrtelníky, ale v detailech se neshodují s Vaším popisem. Jde o film Nebe nad Berlínem (1987, https://www.csfd.cz/film/32913-nebe-nad-berlinem/prehled/ ) a potom film Město andělů (1998, https://www.csfd.cz/film/8405-mesto-andelu/prehled/ ), který je tím prvním inspirován.
Pro vyhledávání filmů můžete zkusit rozšířené hledání v databázi Internet Movie Database, které nabízí několik vyhledávácích filtrů: https://www.imdb.com/search/title/ , anebo můžete také zkusit vyhledávácí portál filmů, který k hledání využívá umělou inteligenci: https://whatismymovie.com/ .
Blanka píše:
Neděle 17.11.2024 10:28
Dobrý den,
hledám film, který má podobný děj jako australský film z roku 1987 Břímě (Shiralee) Kowboy a námezdní dělník je náhle zodpovědný za malou dceru své ženy, která utekla (zemřela). Velice neochotně ji bere s sebou na cesty a hledají k sobě vztah.
Mám neodbytný pocit, že jsem ho viděla ve dvou verzích, ale nemůžu tem druhý, snad americký, najít.
PSK - admin píše:
Úterý 19.11.2024 10:56
Dobrý den,
ze zaslaných poznatků by se o druhou verzi filmu mohlo jednat z roku 1957, která je původní verzí (ta z roku 1987 je jejím remakem).
Podrobnosti naleznete zde: https://www.imdb.com/title/tt0050961/?ref_=tt_mv_close .
V opačném případě prostudujte klíčová slova remaku z roku 1987, s jejichž pomocí je možné na stejné stránce vyhledat filmy s podobnou tématikou: https://www.imdb.com/title/tt0094546/?ref_=ttkw_ov_i . Klíčová slova se nachází v dolní části přehledu o filmu pod názvem "Storyline".
Majda píše:
Středa 11.12.2024 19:48
Dobrý den, hledám film o blondýnka (je odbarvena) úplně si nepamatuji příběh, ale je myslím znásilněna a má brain death nebo něco takového, odvezou ji autem do nějaké léčebný, a tam ji pozoruji i přes to, že je uvnitř mrtvá, nemůže se hýbat nic a takto to končí.
PSK - admin píše:
Pátek 13.12.2024 12:41
Dobrý den,
dle uvedeného detailu z děje jsme nedohledali relevantní výsledky. Jestliže si vzpomenete na více informací o filmu či jeho tvůrcích a době vzniku, doporučujeme k případnému dalšímu hledání využít např. Československou filmovou databázi (https://www.csfd.cz/), Internet Movie Database (https://www.imdb.com/) nebo The Movie Database (https://www.themoviedb.org/). V případě, že se jednalo o film zhlédnutý v poslední době, doporučujeme ještě například zpětné hledání v programu TV kanálů, který bývá dnes většinou dostupný online.
Lucia píše:
Čtvrtek 12.12.2024 11:03
Dobrý den, hledám film o vědeckém pokusu, kdy se mozek člověka nahraje do přístroje a ten přístroj se pak dostane na hlavu rejnokovi, je to už starší film.
PSK - admin píše:
Pátek 13.12.2024 15:53
Dobrý den,
nepovedlo se nám bohužel dohledat film, který by přesně odpovídal Vašemu popisu. Databáze Internet Movie Database nabízí seznam filmů se zápletkou nahrávání mysle nebo mozku: https://www.imdb.com/list/ls042430308/ . Zkoušeli jsme také portál, který k hledání filmů používá umělou inteligenci (https://whatismymovie.com/) – ten nám doporučil dva starší filmy s obdobnou zápletkou, ale detaily opisu se neshodují s Vašim: The Brain That Wouldn't Die (https://www.imdb.com/title/tt0052646/) a Fiend Without a Face (https://www.imdb.com/title/tt0050393/).
Natálie píše:
Sobota 14.12.2024 17:23
Dobrý den, hledám film o tom kde hlavní hrdinka byla pravděpodobně nějak trefená ananasem myslím a od té doby žila ten samý den a myslela si že je nějaký den ve který každoročně jede ona společně s tatínkem pro ananas. Všichni v jejím okolí to ví a chovají se k ní tak že ten stále ten samý den je. Jednou přijde do kavárny cápek a zaujme ji a domluví si společně rande druhý den v té stejné kavárně. Když tam pán za ní druhý den přijde a přisedne si k ní tak ona neví kdo on je a vyhodí ho. On nechápající jde k té co v kavárně pracuje a ona mu vysvětluje co se jí stalo. Pak to konečně slečna zjistí za pomoci novin kde je úplně jiný den. Nakonec jí všichni přiznají barvu. A pán stále to nechtěl vzdát a postupně si u ní vysloužil srdce a poté ji natáčel videa a každé ráno si pustila video o tom kdo je a že už má i dceru a tak ✨
PSK - admin píše:
Středa 18.12.2024 07:58
Dobrý den,
film, který hledáte, se jmenuje 50x a stále poprvé (50 First Dates, USA, 2004).
"Ošetřovatel arktických vodních zvířat Henry Roth (Adam Sandler) má svou budoucnost důkladně naplánovanou. Ve chvílích, kdy zrovna nepečuje o mořská zvířata v havajském Sea Life parku, láme srdce turistek a pokouší se navázat krátkodobou romanci. Dlouhodobý vztah u něj nepřipadá v úvahu - zhatil by jeho dlouholetý sen o výpravě na Aljašku, kde chce zkoumat podmořský život mrožů. Když se konečně přiblíží možnost, že by se Henryho sen stal skutečností, dojde během zkušební jízdy jeho škuneru k nečekané nehodě. Osud jej pak zavede do místní kavárny Hukilau, kde se setkává nejen s podezřívavými pohledy hostů, ale také s mladou a krásnou Lucy Whitmore (Drew Barrymore), jejíž šarm mu ihned učaruje. Henry neodolá čerstvé vzpomínce na Lucy a její metodický způsob rozpitvání oplatek, ze kterých před jeho udiveným zrakem postavila dokonalý model vigvamu, a následující den navštíví kavárnu znovu. Lucy opět sedí sama se svými oplatkami, ze kterých tentokrát skládá velmi dekorativní srub. Když se jí u obdivuhodné vaflové stavby nedaří upevnit dveře, Henry vycítí svou příležitost, popadne párátko a problém elegantně vyřeší. Henry se dá s Lucy do řeči a během zajímavé konverzace o oplatkách a mořských savcích v ní začíná nacházet stále větší zalíbení. Poruší své vlastní pravidlo o seznamování s místními děvčaty a domluví si s Lucy další schůzku. Když ale následující den dorazí a odvolává se na předchozí setkání, Lucy jej považuje za blázna a zavolá pomoc. Lucy nemá ani nejmenší ponětí, kdo Henry je. A Henry si pomalu uvědomuje, že pokud bude chtít získat její přízeň, bude muset bojovat o její srdce každý den znovu až do konce života... "
https://www.csfd.cz/film/133842-50x-a-stale-poprve/prehled/
Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu