nazaměstanost ve Francii
Text dotazu
Srovnání nazaměstanosti ve Francii a v ČR za posledních 5 let.
Odpověď
Dobrý den,
publikaci, která by se přímo zabývala srováním nezaměstnanosti mezi těmito dvěma státy, jsme bohužel v dostupných zdrojích nenalezli. Většina států však zveřejňuje různé statistiky a analýzy nezaměstnanosti, na jejichž základě si můžete vytvořit alespoň orientační přehled:
* Český statistický úrad - https://www.czso.cz/
* Integrovaný portál MPSV - https://www.mpsv.cz/nezamestnanost
* Výzkumný ústav práce a sociálních věcí - https://www.vupsv.cz/
* National Institute of Statistics and Economic Studies - Unemployment (http://www.insee.fr/en/themes/theme.asp?theme=3&sous_theme=3&nivgeo=0&type=
2, jednotlivé statitistiky jsou již ve francouzštině)
* National Institute of Statistics and Economic Studies - Statistical indices and series (http://www.insee.fr/en/bases-de-donnees/default.asp , jednotlivé statitistiky jsou již ve francouzštině)
* Eurostat - Employment and unemployment (LFS) - https://ec.europa.eu/eurostat/web/main/home
* OECD - Labour Force Statistics - https://www.oecd.org/sdd/labour-stats/
Z fondu NK ČR Vám dále můžeme doporučit níže uvedenou publikaci, které se tímto tématem také částečně zabývá:
* The political economy of European employment : European integration and the transnationalization of the (un)employment question. London : Routledge, 2007, c2003. xix, 274 s. ISBN 978-0-415-45980-8 ; 0-415-45980-X ; 978-0-415-26872-1 ; 0-415-26872-9. Obsah knihy je volně dostupný na http://www.routledge.com/books/details/9780415459808/ , odkaz View inside this Book. Záznam knihy v Elektronickém katalogu - bázi NKC (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001853548&local_base=NKC).
Analýze českého pracovního trhu se velmi podrobně věnuje kniha "Labour Market in the Czech Republic". Z českých zdrojů Vám pro vyhledávání vhodné literatury můžeme doporučit i všeobecné článkovou bibliografii ANL (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ) nebo katalog knihovny Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí (http://praha.vupsv.cz/webisnt/cicsonew.htm ). V obou zdrojích je možné zadat dotaz nezaměstnanost a případně dále upřesňovat dalšími klíčovými slovy.
* MÜNICH, Daniel ; JURAJDA, Štěpán. Labour market in the Czech Republic : economic and policy developments during first five-years in the European Union. Prague : Národohospodářský ústav AV ČR, 2009. 183 s. ISBN 978-80-7344-198-2.
Národní knihovna nabízí svým registrovaným uživatelům přístup k řadě zahraničních online licencovaných zdrojů,  registrovaní uživatelé NK ČR také mohou tyto zdroje využívat i mimo NK ČR. Bohužel většina z těchto databází je multidisciplinární, i přesto se domníváme, že i ve zdrojích dostupných v NK ČR mohla najít řadu zajímavých informací. V dababázích Ebsco je např. v plném textu dostupný časopis "Country Report. Z online licencovaných zdrojů NK ČR Vám dále můžeme doporučit databáze ScienceDirect, SpringerLINK nebo Web of Knowledge.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.01.2011 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu