Národnostní menšiny v Polsku
Text dotazu
Prosím o všechny menšiny v polské republice a jejich procentové osazení.
Odpověď
Dobrý den,
Ministerstvo zahraničí ČR uvádí tato čísla pro národnostní složení menšin v Polsku:
Národnostní složení při sčítání lidu v r. 2001 bylo následující: 96,7 % Poláci, 0,5 % Slezané 0,4 %, Němci 0,1 % Bělorusové 0,1 %, Ukrajinci 0,1%. V roce 2011, kdy bylo umožněno uvádět více národností, vzrostl podíl Slezanů na 2,1%, Kašubů na 0,6 % a Němců na 0,3%. V níže uvedeném odkazu, pokud budete potřebovat,  najdete mnohem více a podrobnějších informací.
Nejaktuálnější čísla jsou na Polském statistickém úřadě: http://stat.gov.pl/en/
Použité zdroje
http://www.mzv.cz/[…]/index.html
https://cs.wikipedia.org/wiki/Obyvatelstvo_Polska
ŘEZNÍK, Miloš. Dějiny Polska v datech. Praha: Libri, 2010. Dějiny států v datech. ISBN 978-80-7277-408-1.
LIŠČÁK, Vladimír. Státy a území světa. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Libri, 2009. ISBN 978-80-7277-414-2.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Krajská knihovna v Pardubicích
Datum zadání dotazu
09.01.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu