Národní stromy
Text dotazu
Které jsou národní stromy uvedených zemí?
Odpověď
Dobrý den, posíláme, co se podařilo zjistit. Něco je bez záruky (uvedeno v závorce); někde asi o symbolice národním stromu nelze hovořit - pro Egypt a Nizozemsko navrhujeme rostliny. V Egyptě mnoho stromů zřejmě ani neporoste. Zvláštní případ je Mexiko, kde národní strom je jeden konkrétní jedinec (viz odkaz).
Nakonec připojujeme dvě adresy s přehledem stromů a podobných symbolů.
Dánsko: buk
Egypt: (lotos)
Indie: banyan (=fíkovník bengálský, Ficus benghalensis)
Japonsko: sakura
Mexiko: tisovec (Taxodium mucronatum) (http://www.delange.org/Tule/Tule.htm)
Norsko: (smrk)
Rusko: bříza
Nizozemsko: (tulipán)
Austrálie: eukalyptus (=blahovičník)
národní stromy na internetu:
http://en.wikipedia.org/wiki/National_tree#Trees
http://www.globaltree.de/art_projects/global_tree/russia_birch.html
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.02.2008 17:52
Zuzka píše:
Úterý 26.04.2016 00:35
Jaký je prosím švýcarský národní strom?
PSK - admin píše:
Středa 27.04.2016 08:37
Dobrý den,odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/svycarsky-narodni-strom. Služba PSK
Ariana Šebelová píše:
Pondělí 01.06.2020 19:53
Jaký je prosím národní strom kazachstánu
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu