Národná banka Slovenska
Text dotazu
Dobrý den, chtela bych Vas poprosit, zda byste mi mohli doporucit nejake zdroje, ve kterych by se dalo cerpat na praci ohledne Narodní banky Slovenska a pripadne jeji menove politiky a prijeti Eura. Predem dekuji.
Odpověď
Dobrý den, na téma Slovenské národní banky můžete projít následující dokumenty:
1) PILKOVÁ, Anna; BLECHA, Lubomír. Banking in Slovakia. TIKL, Vladimír. Private sector development in road freight transportation. 1. vyd.. Bratislava : Elita, 1995. 83 s. ISBN 80-8044-007-7.
2) TKÁČ, Marián. Bratislavské banky. 1. vyd.. Bratislava Albert Marenčín - Vydavateľstvo PT, 2006. 174 s. ISBN 80-89218-32-6.
3) Ľudia, peniaze, banky : zborník z konferencie./ Národná banka Slovenska. Bratislava : Academic Electronic Press, 2003. 525 s. ISBN 80-8043-051-9.
4) Slovenská republika - prístupový proces do EÚ : prehľad rozvojovej politiky. Bratislava : Svetová banka, [ca2003]. viii, 211 s. ISBN 80-89041-68-X.
5) KORAUŠ, Anton. Bankovníctvo na Slovensku : kritériá a kontext vstupu do Európskej únie. 1. vyd.. Bratislava : Sprint, 1997. 189 s. ISBN 80-88848-17-2. - kniha ve fondu Moravské zemské knihovny Brno, sign. 2-1056.270
6) CHOVANOVÁ, Adriana. Kapitoly z bankovníctva : Slovenská republika a Európska únia. 1. vyd.. Košice : Elfa, 2006. 131 s.  ISBN 80-8086-044-0. - kniha ve fondu Moravské zemské knihovny Brno, sign. 2-1182.311.
7) FERIANC, Ján; KORAUŠ, Anton. Makroekonomická stratégia prechodu na trhovú ekonomiku : konkurencieschopnosť : bankovníctvo : Slovensko a Európska únia. 1. vyd.. Bratislava : Sprint, 1997. 237 s. ISBN 80-88848-13-X. - kniha ve fondu Moravské zemské knihovny Brno, sign. TK-0262.372
8) Národná banka Slovenska 1993-2002 : legislatíva, menová politika, bankový dohľad, emisná činnosť, platobný systém, medzinárodné vzťahy, ekonomika..
Bratislava : Národná banka Slovenska, 2003. 65 s. ISBN 80-8043-053-5. - ve fondu KNAV Praha,  sign. D 36808
9) BRUCHÁČOVÁ, Anna. Porovnanie hospodárskeho a menového vývoja SR, ČR, Maďarska, Poľska a Slovinska. Bratislava : Inštitút menových a finančných štúdií NBS, 2000. 35 s.
- ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeň,  sign. 391A51952
10) SOLEJ, Peter. Prehľad slovenskej meny 1993-2001. Prvé vydanie. [Slovensko : s.n.], 2001. 96 s. ISBN 80-968701-2-2.
- ve fondu NK ČR - Slovanská knihovna Praha, sign. Č 034283 ; Středočeská vědecká knihovna Kladno, sign. J 220317.
11) BALKO, Ladislav. Než k nám príde euro.  Bratislava : Epos, 2006. 223 s. ISBN 80-8057-661-0
Není-li uvedeno jinak, knihy se nachází v Národní knihově ČR, jejich záznam spolu s nabídkou objednání pro registrované uživatele naleznete v online katalogu NKC na adrese http://sigma.nkp.cz/F . Máte-li zájem zjistit jejich dostupnost i v ostatních českých knihovnách, využijte Souborný katalog ČR SKC na téže webové adrese.
Ty knihy, u nichž je uvedena knihovna, která je vlastní, naleznete pouze v těchto knihovnách. Webové odkazy na tyto knihovny najdete např. v Adresáři knihoven a informačních institucí v ČR ADR opět na adrese http://sigma.nkp.cz/F .
Příklady článků, které naleznete v bázi ANL Články v českých novinách, časopisech a sbornících na adrese http://sigma.nkp.cz/F :
* LAVIČKA, Václav. Sazby v EU rostou. Slováci snižují. In: Hospodářské noviny. Roč. 51, č. 97 (20070521), s. 23. ISSN 0862-9587.
* LAVIČKA, Václav. Slovensko brzy zvedne sazby : měnová politika ve střední Evropě. In: Hospodářské noviny. Roč. 50, č. 40 (20060224), s. 25. ISSN 0862-9587.
* PÁRAL, Pavel. Česká opatrnost versus slovenský úprk. In: Profit. Roč. 19, č. 47 (20081124), s. 26-27. ISSN 1212-3498.
* BÁN, Andrej. Euro pod Tatrami. In: Mladá fronta Dnes - Praha. Praha : MaFra. Roč. 19, č. 224 (20080923), s. A/12. ISSN 1210-1168.
* TOMÁŠEK, Michal. Nad novým slovenským zákonem o zavedení eura. In: Bankovnictví. Roč. 16, č. 1 (20080118), s. 34-36. ISSN 1212-4273.
* LEŠKA, Vladimír. Slovenská republika vstupuje do eurozóny. In: Mezinárodní politika. Roč. 32, č. 12 (2008), s. 22-24. ISSN 0543-7962.
V této bázi naleznete mnoho dalších článků, především o přijetí eura. Do pole vyhledávání zadejte kombinaci např. euro, Slovensko, Národní banka, měna, apod. Vyhledané záznamy můžete podle Vašich požadavků dále upravovat pomocí funkcí "filtrovat" a "zpřesnit".
Mnoho informací se také dovíte na webových stránkách Slovenské Národní banky http://www.nbs.sk/sk/titulna-stranka . Zde naleznete informace o bance obecně (http://www.nbs.sk/sk/o-narodnej-banke), o její měnové politice (http://www.nbs.sk/sk/menova-politika), statistiky (http://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje), publikace NBS (http://www.nbs.sk/sk/publikacie/publikacie-nbs).
Využít můžete také katalog Slovenské národní knihovny a tam vyhledat další materiály, viz. http://www.snk.sk/.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.03.2009 16:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu