Náplň pracovníků velvyslanectví
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co dělají pracovníci na velvyslanectví.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Vážená paní,
posílám Vám výběrový seznam knih (+ 1 článek) na téma činnost velvyslanectví:
-----
Zaznamy vyhledane v databazich NK CR
Knihy:
Cislo zaznamu:         1
[C.zaznamu: 004209917]
Dangerous dreamers : the Australian anti-democratic left and Czechoslovak agents / Peter Hruby. -- New York ; Bloomington : iUniverse, c2010. -- xxxii, 387 s.
Cislo zaznamu:         2
[C.zaznamu: 004415843]
Poslanstva na Cetinju / [tekst Jelena Durovic]. -- Cetinje : Centralna narodna biblioteka Crne Gore "Durde Crnojevic", 2010. -- 95 s. : il. (nektere barev.) 22 cm
Cislo zaznamu:         3
[C.zaznamu: 004461015]
Povsednevnaja zizn' carskich diplomatov v XIX veke / Boris Grigor'jev. --
Moskva : Molodaja gvardija, 2010. -- 519 s., [16] l. obr. pril. : il., portrety, faksimile ; 22 cm
Cislo zaznamu:         4
[C.zaznamu: 003899374]
Deutsche Gesandtschaftsberichte aus Prag : innenpolitik und Minderheitenprobleme in der Ersten Tschechoslowakischen Republik. Teil 3, Von der Regierung unter Svehla bis zum Vorabend der nationalsozialistischen Machtergreifung in Deutschland 1926-1932 : Berichte des Gesandten Dr. Walter Koch / ausgewahlt, eingeleitet und und kommentiert von Manfred Alexander. --
Munchen : Oldenbourg, 2009. -- xxi, 448 s. ; 24 cm
Cislo zaznamu:         5
[C.zaznamu: 004125211]
Prvni ctyri roky Velvyslanectvi Bosny a Hercegoviny v Ceske republice, 2005-2009 : prehled kulturnich akci = Prve cetiri godine Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Ceskoj Republici, 2005-2009 : pregled kulturnih akcija / [autor katalogu Zvjezdana Markovic]. -- Praha : Velvyslanectvi Bosny a Hercegoviny v Praze : Fori Prague, 2009. -- 83 s. : barev. il., portrety ; 21 cm
Cislo zaznamu:         6
[C.zaznamu: 004327119]
Satow's diplomatic practice. -- 6th edition / edited by Sir Ivor Roberts. -- Oxford : Oxford University Press, 2009. -- lvi, 730 s., [1] s. obr. pril. : il. ; 25 cm
Cislo zaznamu:         7
[C.zaznamu: 003565020]
Soumrak a usvit ceskoslovenske diplomacie : 15. brezen 1939 a ceskoslovenske zastupitelske urady / Jan Nemecek. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2008. -- 636 s., [16] s. obr. pril. : il., portrety, faksim. ; 21 cm
Cislo zaznamu:         8
[C.zaznamu: 002526100]
Ambasada polska w ZSRR w latach 1941-1943 / Beata Szubtarska. -- Warszawa : Wydawnictwo DiG, 2005. -- 205 s. : tabulky ; 25 cm
Cislo zaznamu:         9
[C.zaznamu: 002429421]
Buquoysky palac : francouzske velvyslanectvi v Praze = lLe ePalais Buquoy : ambassade de France a Prague / Mojmir Horyna ... [et al.] ; fotografie Prokop Paul. -- Paris : Grund, 2005. -- 192 s. : barev. il.
Cislo zaznamu:        10
[C.zaznamu: 002444700]
Kontaktni ambasady NATO : nova dimenze zahranicni politiky CR (2000-2005) / Petr Just, Petr Zlatohlavek. -- 1. vyd.. -- Praha ; Ostrava : Pro Informacni centrum o NATO vydalo sdruzeni Jagello 2000, 2005. -- 39 s. : il., portrety ; 21 cm
Cislo zaznamu:        11
[C.zaznamu: 002077923]
Praha - Washington - Praha : depese velvyslanectvi USA v Ceskoslovensku v listopadu a prosinci 1989 = Prague - Washington - Prague : reports from the United States Embassy in Czechoslovakia, November - December 1989 / k vydani pripravil Vilem Precan. -- Praha : Knihovna Vaclava Havla, 2004. -- [803] s., [32] s. obr. pril. : il., portrety, faksim. ; 24 cm
Cislo zaznamu:        12
[C.zaznamu: 002717281]
Deutsche Gesandtschaftsberichte aus Prag : Innenpolitik und Minderheitenprobleme in der Ersten Tschechoslowakischen Republik. Teil I, Von der Staatsgrundungs bis zur ersten Kabinett Benes 1918-1921 Berichte des Generalkonsul von Gebsattel, des Konsuls Konig und des Gesandten Professor Saenger / ausgewahlt, eingeleitet und kommentiert von Manfred Alexander. --
Munchen : Oldenbourg, 2003. -- 751 s. ; 23 cm
Cislo zaznamu:        13
[C.zaznamu: 002799380]
"America the beautiful" : an exhibition of American Art, in the residence of the United States Ambassador to the Czech republic = Prekrasna Amerika : vystava v rezidenci velvyslance Spojenych statu americkych v Praze / Anne Johnson, reditekla programu Umeni na ambasadach. -- Washington : The art in embassies program, 2002. -- 32 s., obr.
Cislo zaznamu:        14
[C.zaznamu: 000954008]
L'Ambasciata d'Italia a Praga / [fotografie di Giorgio Avigdor e Milan Posselt]. -- Praga : Istituto Italiano di Cultura, 1997. -- 77 s. : il. (prevazne barev.) ; 25 cm
Cislo zaznamu:        15
[C.zaznamu: 004041858]
Mezinarodni pravni pomoc [rukopis] / Jiri Pesak ; Pravnicka fakulta Masarykovy univerzity v Brne.. -- 1997.. -- 55 listu.
Cislo zaznamu:        16
[C.zaznamu: 000934652]
Svetobeznik : [zastupitelske urady, velvyslanectvi, konzulaty, obchodni mise, obchodni komory, cs. majetkove ucasti, vizove povinnosti] / Evzen Sknouril. -- 1. vyd.. -- Praha : Forma, 1996. -- 310 s., [3] s. barev. vlajky ; 21 cm
Cislo zaznamu:        17
[C.zaznamu: 002094451]
NDH u Beogradu / Aleksandar Vojinovic. -- Zagreb : Naklada Pavicic, 1995. -- 367 s. : il., faksimile ; 20 cm
Cislo zaznamu:        18
[C.zaznamu: 001890439]
Prvni rakousky vyslanec v Praze Ferdinand Marek : jeho osudy v letech 1938-1947 / napsal Herbert Steiner = Der erste osterreichische Gesandte in Prag Ferdinand Marek : sein Schicksal in den Jahren 1938-1947 / von Herbert Steiner. -- Praha : Archiv Akademie ved Ceske republiky, 1995. -- 119 s. : il., portrety ; 21 cm
Cislo zaznamu:        19
[C.zaznamu: 000931396]
Seznam zastupitelskych uradu Ceske republiky v zahranici. -- [Praha] : Ministerstvo zahranicnich veci Ceske republiky, 1995. -- 112 s. ; 21 cm + opravenka (1 l. ; 30 cm)
Cislo zaznamu:        20
[C.zaznamu: 002307215]
Von der k.u.k. Diplomatischen Agentie zur osterreichischen Botschaft in Sofia : Osterreichs Prasenz in der bulgarischen Hauptstadt 1879-1993 : ein Beitrag zur Geschichte der Palais Boulevard Tsar Oswoboditel 11 und 13 / Rudolg Agstner. -- Kairo : Agstner, 1993. -- 10 [l.] obr. pril. : il. ; 24 cm
Cislo zaznamu:        21
[C.zaznamu: 002219813]
Zastupitelske urady : velvyslanectvi, konzulaty, obchodni mise, obchodni komory, cs. majetkove ucasti, vizove povinnosti : (stav k 31.12.1992) / zpracoval Evzen Sknouril ; [ilustrace Pavel Rak]. -- Praha : CWW Publishers, [1993]. -- ca 250 s. : il.
Cislo zaznamu:        22
[C.zaznamu: 003950898]
Diplomacy under foreign flag : when nations break relations / edited by David D. Newsom. -- Washington : Institute for the Study of Diplomacy : Georgetown University, 1990. -- vii, 132 s.
Cislo zaznamu:        23
[C.zaznamu: 004049493]
Pravni postaveni nemeckych zastupitelskych organu XIX. stoleti se zretelem na risskou ustavu a rissky snem [rukopis] / Zdenek Plch ; Univerzita J. E. Purkyne v Brne. Fakulta pravnicka. Katedra dejin statu a prava.. -- Brno, 1986.. -- 121 listu.
Cislo zaznamu:        24
[C.zaznamu: 004091699]
Vysady a imunity diplomatickych zastupcu [rukopis] / Libor Dohnal.. --
Brno, 1976.. -- 54 s.
Cislo zaznamu:        25
[C.zaznamu: 004046334]
Nicht alle Staatsgewalt geht vom Volke aus : Studien uber Reprasentation, Vorschlag und Wahl / Dolf Sternberger.. -- Stuttgart : Verlag W. Kohlhammer, 1971.. -- 168 s.
Cislo zaznamu:        26
[C.zaznamu: 000459669]
Pravni upravy vzniku manzelstvi v zahranici : Pomucka pro praci nar. vyboru na useku matricnim. -- 1. vyd.. -- Praha : TEPS mistniho hospodarstvi, 1969. -- 131, [5] s. ; 8
Cislo zaznamu:        27
[C.zaznamu: 000575542]
Seznam zastupitelskych uradu Ceskoslovenske republiky v cizine podle stavu dne 1. ledna 1949. -- Praha : St. tisk., 1949. -- 26 s. ; 4
Cislo zaznamu:        28
[C.zaznamu: 000571489]
Seznam zastupitelskych uradu Ceskoslovenske republiky v cizine podle stavu dne 1. ledna 1947. -- V Praze : Statni tiskarna, 1947. -- 24-[IV] s. ; 4
Cislo zaznamu:        29
[C.zaznamu: 000644305]
Seznam zastupitelskych uradu Ceskoslovenske republiky v cizine podle stavu z 1.cervence 1927. -- Praha : Statni tiskarna, 1927. -- 31 s.
Clanky:
Cislo zaznamu:       30
Doleckova, Marcela: Pozde, ale prece. [Ceska velvyslanectvi, cinnost
1995, zahranicni politika, zahranicni obchod, podpora exportu,
informacni zabezpeceni exporteru]
- Hospodarske noviny, 39, 2.5.1995, c. 85, s. 3.
Už podle názvů vidíte, že se velvyslanectví zabývají velmi rozmanitou agendou, od zahraniční politiky, přes zahraniční obchod, podporu exportu, obchodní, politické, ale i kulturní informace v zahraničí o vlastní zemi, propagaci své země, až po vystavování
víz, zajišťování voleb v cizině, sňatků v cizině, činnost pro mezinárodní matriku (sňatky, narození, úmrtí,...), pomoc svým vlastním občanům v cizině, apod.
Bližší informace byste se dozvěděla buď přímo na některém velvyslanectví anebo na právnických fakultách.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
17.01.2011 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu