Nálety na Plzeň v roce 1944
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych znát data náletů na město Plzeň na podzim roku 1944. Zajímalo by mě také, které části Plzně byly bombardovány. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
odpovídáme k Vašemu dotazu zaslaného prostřednictvím služby Ptejte se
knihovny.
monografie k tématu:
ROUS, Josef. Kniha o Plzni. V Plzni: Theodor Mareš, 1945. 130 s. Signatura knihovny 17652
(obsahuje přehlednou tabulku náletů na Plzeň, s. 124-125)
ROUČKA, Zdeněk. Plzeň pod hákovým křížem: fotografie 1939 - 1945 =
Pilsen under swastika = photography 1939 - 1945. 3 rozš. vyd. Plzeň:
ZR & T, 2003. 110 s. ISBN 80-238-6599-4. Signatura knihovny 32A10975
stať:
EISENHAMMER, Miroslav. Škody způsobené městu Plzni nálety v době druhé
světové války. In: BYSTRICKÝ, Vladimír, ed. Západočeský historický
sborník. Sv. 3. Vyd. 1. Plzeň: Státní oblastní archiv v Plzni, 1999, s.
267-307. Signatura knihovny 31A61120-3
V případě dalšího zájmu Vám můžeme nabídnout rešeršní služby ve
speciální studovně 1. patro Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje
(dále jen SVK PK), viz.
http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/.
Rešeršní služby jsou zpoplatnněny dle platného ceníku SVK PK
http://www.svkpl.cz/files/cenik-sluzeb.pdf.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
01.10.2013 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu