Nakladatelství Albatros
Text dotazu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kdy, kde a základní smysl vzniku nakladatelství Albatros, děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
nakladatelství Albatros vzniklo 15.4. 1949 v Praze jako Státní nakladatelství dětské knihy (SNDK). V roce 1969 bylo SNDK přejmenováno právě na Albatros. Smyslem vzniku bylo zbavit dětskou literaturu braku dle výnosu ministra školství Zdeňka Nejedlého.
Zdroje:
HALADA, Jan. Encyklopedie českých nakladatelství 1949-2006. Praha : Libri, 2007. s. 33-35. ISBN 978-80-7277-165-3.
Slabý, K. Z.. Padesátiletá historie nakladatelství Albatros. Ikaros [online]. 1999, roč. 3, č. 5 [cit. 30.09.2010]. Dostupný na World Wide Web: <http://www.ikaros.cz/node/361>. URN-NBN:cz-ik361. ISSN 1212-5075
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
01.10.2010 11:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu