Najít písničku podle úryvku textu
Text dotazu
Dobrý den, rád bych znal název písně a jméno české zpěvačky podle krátkého úryvku textu. Píseň zazněla v československém rozhlasu v noci z 20. na 21. srpna 1968 před oznámením o srpnové okupaci. Zpívá se v ní "(...) a z toho důvodu, napsal mi blues (...) no tak to zkus (...). Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Píseň, na kterou se ptáte, se nám dle uvedených úryvků textu bohužel nepodařilo dohledat. Záznam o této písni jsme nenašli ani na webových stránkách věnujících se událostem, které probíhaly v československém rozhlasu oné srpnové noci.
Zde naleznete opis událostí v časové posloupnosti i s originálními zvukovými nahrávkami: https://temata.rozhlas.cz/vysilani-rozhlasu-21-srpna-1968-noc-a-rano-7965295.
Historické audiozáznamy jsou dostupné také na stránkách Ústavu pro studium totalitních režimů: https://www.ustrcr.cz/uvod/srpen-1968/audio-1968/.
Zde zajímavý článek o písních spojených se srpnem 1968: https://musicserver.cz/clanek/59039/21-srpen-1968-pisne-te-doby-a-o-te-dobe/.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.06.2023 08:41
David píše:
Čtvrtek 18.07.2024 10:32
Dobrý den,
hledám název písně a nejlépe celou píseň i s nahrávkou ve které se zpívá: Tváríš sa ako malý lord a pri každom bozku tasíš kord.
Mělo by se jednat o píseň Mariky Gombitové, ale poslechl jsem kde co a nenašel. Sháníme jí do divadelního představení a pan režisér nám tvrdí, že jí poslouchal v mladí, ted má 58 let. Pomůžete mi?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 18.07.2024 11:59
Dobrý den,
píseň jsme se pokoušeli nalézt pomocí uvedených slov a jejich kombinací do písničkových portálů, na síti YouTube i v běžném internetovém prohlížeči. Píseň se nám ale nepovedlo najít. Kromě uvedených možností nemáme k dispozici jiné zdroje, které by úspěšné dohledání písně zaručovali.
Stránek s texty písní Mariky Gombitové je několik, vybíráme následující. Můžete se ještě pokusit hledat tam: https://www.marikagombitovaofficial.com/hudba/texty/ .
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu