nádražní rozhlas
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak funguje nádražní rozhlas na velkých českých nádražích, jaké úseky se nahrávají, jak se dané hlášení skládá dohromady a jakým způsobem se hlášení spouští. Velice děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den, v clanku "Elektricka informacni zarizeni pro cestujici" je uvedeno, ze Ceske drahy vyuzivaji dva specialni programy pro automaticke hlaseni.  Od roku
1996 je zaveden system HIS, HISpro, HaVIS od firmy DBmikroVOX. Druhym system je INISS firmy Chaps (http://www.chaps.cz/iniss.asp) vyuzivany od roku 1999.
* SKRIVANOVA, Marie. Elektricka informacni zarizeni pro cestujici. Vedeckotechnicky sbornik. 2000, č. 11.
online dostupne na http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/1101.pdf
Vice informaci o systemu HaVIS naleznete na http://www.starmon.cz/cs/produkty-havis.html, kde jsou odkazy i na dalsi informacni materialy. Strucna historie vyvoje systemu HIS je popsana na http://www.mikrovox.cz/historie/. Tyto informacni systemy jsou zmineny napr. v clanku http://technet.idnes.cz/jak-se-ridi-vlaky-na-prazskem-hlavnim-nadrazi-fotoreportaz-poo-/tec_reportaze.asp?c=A060726_155153_tec_checktech_NYV.
Podrobnejsi informace o obou programech se nam bohuzel nepodarilo nalezt.
Doporucili bychom Vam obratit se primo na Ceske drahy, konktatni formular naleznete na http://www.cd.cz vzdy v zapati kazde stranky nebo na vyrobce obou systemu.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.10.2008 10:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu