Náboženské vyznání v 16.-18. století v českých zemích
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaký atlas nebo publikace, kde bych se dověděla, jaké vyznání převažovalo v různých částech českých zemí od 16. století do první poloviny 18. století. Myslím tím i to, jak se za ty dvě století měnilo.
Odpověď
Dobrý den,
mrzí mne, že Vám nejsme s to poskytnout jednoznačné doporučení na jednu konkrétní publikaci encyklopedického charakteru orientující v dané problematice. Níže Vám posíláme jednak několik tipů na knihy, které, domnívám se, by Vám mohly být nápomocné a které jsou k dispozici v Národní knihovně.
TIPY NA PŘEHLEDOVÉ PUBLIKACE:
ZLÁMAL, Bohumil. Příručka českých církevních dějin. Vyd. 1. Olomouc: Matice cyrilometodějská. - Národní knihovna, sv. 2-5.
DVORNÍK, František et al. Se znamením kříže. Řím: Křesťanská akademie, 1967. 236 s., [20] s. fotogr. Křesťanská akademie; sv. 7.
MACEK, Josef. Víra a zbožnost jagellonského věku. Vyd. 1. Praha: Argo, 2001. 488 s. Každodenní život; sv. 9. ISBN 80-7203-265-8.
ŠOPÁK, Pavel a kol. Znamení vertikál: církevní a náboženský život českého Slezska od středověku po první světovou válku. 1. vyd. Opava: Slezské zemské muzeum, 2013. 557 s. Slezsko: lidé a země; sv. 3. ISBN 978-80-87789-13-1.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
17.02.2015 15:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu