Mzdový systém v Polsku
Text dotazu
Potřebovala bych odbornou literaturu ohledně mzdového systému v Polsku, můžete mi doporučit nějaké tituly, rok vydání 2011, 2012. Např. zda existuje publikace: ABECEDA MZDOVÉ ÚČETNÍ, zda je možno si ji vypůjčit?
Odpověď
Ve fondu CIKS VŠE (ani v rámci Souborného katalogu ČR) se bohužel monografie, která by komplexně pojednávala o aktuálním mzdovém systému v Polsku, nevyskytuje. Daný typ publikace je pouze pro oblast České republiky – např.:
Šubrt, Bořivoj et al. Abeceda mzdové účetní 2013. 23., aktualiz. vyd. Olomouc: ANAG, 2012. 573 s. Práce, mzdy, pojištění. ISBN 978-80-7263-800-0.
Šubrt, Bořivoj et al. Abeceda mzdové účetní 2012. 22., aktualiz. vyd. Olomouc: ANAG, 2012. 573 s. Práce, mzdy, pojištění. ISBN 978-80-7263-716-4.
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu, které mají volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Můžete zkusit rovněž navštívit např. i Odbornou knihovnu ministerstva financí ČR (kontaktní údaje viz http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/kniha_info.html), která vlastní specializovaný fond na otázky spojené s daňovou tematikou apod.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Accountants Association in Poland
http://www.skwp.pl/en
Accounting requirements for SMEs: Poland
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/business-environment/files/annexes_accounting_report_2011/poland_en.pdf
(dokument je součástí stránek Evropské komise k problematice malých a středních podniků – viz http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/business-environment/accounting/index_en.htm)
Accounts – Poland
http://europa.eu/youreurope/business/managing-business/keeping-accounts/poland/index_en.htm
Kontaktní centrum česko-polské spolupráce – Polské pracovní právo
http://kontaktnicentrum.as4u.cz/cs/informace-k-cr-pl-hospodarske-spolupraci-a-podnikani/legislativa/polske-pracovni-pravo.html
OECD Tax Database
http://www.oecd.org/tax/tax-policy/oecdtaxdatabase.htm#pir
Polsko: Ekonomická charakteristika země
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/polsko-ekonomicka-charakteristika-zeme-19064.html
Taxes – Poland
http://europa.eu/youreurope/business/managing-business/paying-taxes/poland/index_en.htm
The tax system of Poland
http://www.mf.gov.pl/en/web/wp/abc-of-taxes/tax-system-of-poland
www.worldwide-tax.com: The Complete WorldWide Tax & Finance Site – Poland (obsahuje oddíl „Poland Taxes“)
http://www.worldwide-tax.com/poland/indexpoland.asp
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE z poslední doby (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Bártová, Eliška. Komparativní analýza zdanění nadací v ČR a v Polsku. Praha, 2012. Vedoucí práce Barbora Slintáková.
Klossová, Šárka. Komparativní analýza daňového základu korporátní daně v zemích Visegrádské čtyřky. Praha, 2011. Vedoucí práce Lenka Láchová.
Králiková, Kateřina. Analýza protikrizových opatření v oblasti daní v zemích Visegradské čtyřky. Praha, 2011. Vedoucí práce Lenka Láchová.
Slivoňová, Hana. Účetní a daňové povinnosti mikropodniků ve vybraných zemích EU. Praha, 2012. Vedoucí práce Jana Skálová.
Sobotková, Lucie. Využití daňových odpisů při optimalizaci základu daně z příjmů. Praha, 2009. Vedoucí práce Andrea Schvábová.
Voharčík, Tomáš. Struktura základu daně z příjmů fyzických osob. Praha, 2010. Vedoucí práce Alena Vančurová.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
13.05.2013 08:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu