Myslivecká mluva
Text dotazu
Dobrý den, prosím o pomoc s výrazem BAČKŮRKY - zda se jedná o chrániče na pařátech dravého ptáka (jako ochrana při lovu vlků), nebo jde o králičí vlnu na předních tlapkách fretky, případně tlapky zajíce, na kterých je vlhký sníh.
Děkuji moc a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít význam slova "bačkůrky" v mysliveckém slangu. Procházeli jsme následující literaturu s mysliveckou mluvou:
* Rakušan, Ctirad a Kovařík, Jaromír. Myslivecká mluva: texty, slovník. 1. vyd. Praha: Druckvo, 2007. 182 s. Myslivost do kapsy. ISBN 978-80-254-0375-4.
* Kovařík, Jaromír a Rakušan, Ctirad. Myslivecká mluva. Vyd. 1. Praha: Myslivost, 1995. 150 s.
* Sekera, Jiří. Česká myslivecká mluva. 1. vyd. Praha: SZN, 1972. 165, [4] s. Lesnická knihovna. Myslivecká literatura; Sv. 7. Lesnictví a myslivost.
Pojem "bačkůrky" v souvislosti s myslivectvím, jsme našli na mysliveckém foru - pokud nejste jedním z účastníků diskuze, doporučujeme Vám projít jednotlivé příspěvky. Názory jednotlivých členů diskuze jsou různé, ale některé z odpovědí převažují, jak můžete sama posoudit na adrese  http://www.myslivecke-forum.cz/index.php?str=vypsanidiskuze&id=801, kde se forum nachází.
S dotazem se také můžete zkusit obrátit na Zemědělskou a potravinářkou knihovnu, která je také zapojena do služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/zemedelska-a-potravinarska-knihovna-ustav-zemedelskych-a-potravinarskych-informaci/) a snad by Vám mohla více pomoci.
Knihovnu si můžete vybrat ve formuláři pro zadání dotazu http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.04.2013 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu