myslivecká mluva
Text dotazu
Jak se řekne mysliveckou mluvou úhyn loveckého psa
Odpověď
Dobrý den,
v publikacích o myslivecké mluvě se nám bohužel nepodařilo nalézt specifický výraz pro úhyn loveckého psa. Nalezli jsme zde pouze obecné výrazy pro úmrtí či padnutí zvěře. Zastřelené zvíře je označované jako padlé či zhaslé (i obecně pro mrtvé zvíře). Pokud je příčinou úmrtí nemoc, je označováno za uhynulé.
Použitá literatura:
* RAKUŠAN, Ctirad. Myslivecká mluva : texty, slovník. 1. vyd. Praha : Druckvo, 2007. ISBN 978-80-254-0375-4.
* KOVAŘÍK, Jaromír. Myslivecká mluva. 1. vyd. Praha : Myslivost, 1995.
* ŠIMAN, Karel. Česká mluva myslivecká : Příručka mysliveckého názvosloví a úvod do nauky o myslivosti. 1. vyd. V Praze : Tiskové podniky Zář, 1946.
* ŠTĚPÁNEK, Zdeněk. Penzum pro vykonání zkoušek pro myslivecké hospodáře. Praha : Druckvo-tisk, 2003. ISBN 80-239-0877-4.
* Myslivost : Ottova encyklopedie. 2., upr. vyd. Praha : Ottovo nakladatelství, 2010. ISBN 978-80-7360-895-8.
* VOCHOZKA, Václav. Výchova a výcvik loveckých psů : základy myslivecké kynologie. České Budějovice : Dona, 2009. ISBN 978-80-7322-126-3.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.10.2011 09:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu