Může pes čokoládu a mléko?
Text dotazu
Dobry den.
muze pes pit mleko?
a muze jist cokoladu?
Odpověď
Dobrý den,
Dotaz, zda může pes jíst čokoládu, jsme již odpovídali, dotaz naleznete v archivu služby Ptejte se knihovny na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/psi-a-cokolada/
Na téma, zda pes může pít mléko, existuje několik internetových diskuzí, ve kterých naleznete různé názory a zkušenosti majitelů pejsků, např. :
* http://www.poradte.cz/zvirata/1821-muze-pes-mleko.html
* http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/418875/pes-a-mleko
* odpověď z dokumentu o častých dotazech majitelů psů:
www.kppodkt.com/files/cl_31_otazky_pro_veterinare.doc
" Může pes mléko? Pes může mléko, pokud z něho nedostane průjem. Souvisí to se schopností trávit mléčný cukr, někteří psi tuto schopnost v dospívání ztrácejí a z nestrávené laktózy dostávají průjem. Tuto schopnost nelze ničím nahradit a proto je pak lépe podávat místo mléka mléčné výrobky, které prošly mléčným kvašením (jogurt, sýry, tvaroh apod.)"
Každopádně je vždy lepší konzultovat tyto témata s veterinářem, který je spíše odborníkem než my.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.06.2012 12:50
Petra píše:
Pátek 07.10.2016 20:37
Zdravím,
co se týče čokolády, to není až takový problém - problém je kakao, resp. v kakau obsažené látky, které pro člověka v normálním množství - mohou u psa způsobit i smrt.
Co se týče mléka, je to dobře třeba tu http://psiusmev.cz/media/pes-a-mleko - jako proč ne? Jen to nejdříve zkusit pomálu :)
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu