Muž, který chtěl být králem
Text dotazu
Marně pátrám, zda vyšla česky Kiplingova novela "Muž, který chtěl být králem".
Pokud ano, v jaké knize. Rád bych si ji opatřil, ale nejsem schopen jí nikde dohledat.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
zmíněna povídka, jejíž titul v českém překladu zní Člověk, který chtěl být králem, vyšla v roce 1911 v nakladatelství Hejda & Tuček, ve svazku s názvem Přízraky : příběh Gadsbyův (kompletní bibliografická citace: Kipling, Rudyard. Přízraky: příběh Gadsbyův. Praha: Hejda & Tuček, [1911]. 276 s. Spisy / Rudyard Kipling; [sv.] 3.). Dle našich informací je to jediné české vydání této novely. Dle Souborného katalogu ČR se kromě Národní knihovny ČR kniha nachází ve fondech knihovny Národního muzea a Krajské knihovny F. Bartoše ve Zlíně. Zdá se, že je tato publikace také relativně snadno sehnatelná v antikvariátech, na internetu jsme našli např. následující nabídky: http://muj-antikvariat.cz/kniha/prizraky-kipling-rudyard-1911, http://www.dva-antikvari.cz/detail/prizraky-pribeh-gadsbyuv-rudyard-kipling/20841, http://www.antikvariat-5d.cz/itemdetail.aspx?iid=928743, http://antikvariats.cz/kniha/kipling-rudyard-prizraky. V rámci Národní knihovny Vám můžeme nabídnout i kopii knihy (či jejích jednotlivých části), informace o cenových podmínkách najdete na adrese: http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/cenik/cenik#12.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.11.2014 12:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu