muslimská rodina
Text dotazu
Dobrý den, předem tohoto e-mailu bych Vám chtěla poděkovat za tuto kvalitní službu a za všechny zodpovězené dotazy. Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi mohli doporučit nějakou knihu, ve které bych sehnala informace o tradiční muslimské rodině, polygamii,tradičním bydlení muslimské rodiny.
Odpověď
Dobrý den, informace najdete v publikacích:
Insoll, T.: The Archaeology of Islam. Oxford: Blackwell, 1999
Das, M. S. (ed.): The Family in the Muslim World. New Delhi: M. D. Publ., 1991
Základní informace o rodině v islámu jsou obsaženy v knihách:
Denny, F. M.: Islám a muslimská obec. Praha: Prostor, 1998
Müller, Z.: Islám : historie a současnost. Praha: NS Svoboda, 1997
Morris, B.: Religion and Anthropology : a critical introduction. Cambridge: Cambridge University Press, 2006
O tradiční islámské rodinné etice, ačkoli viděné z poněkud modernějšího hlediska, se dočtete v publikacích:
The Muslim Family. Tehran: Al-Balagh Foundation, 1977
Amini, I.: Principles of Marriage Family Ethics. Tehran: Islamic Propagation Organization, 1988
Bouhdiba, A. - Ma´ruf al-Dawalibi, M. (edd.): Les différents aspects de la culture islamique : L´individu et la société en Islam. Paris: UNESCO, 1994
Všechny zmíněné knihy jsou k vypůjčení v Národní knihovně.
Jistě se Vám bude hodit i elektronický zdroj Anthropology of Middle East, který je přístupný pro registrované čtenáře NK ČR přes elektronický katalog knihovny (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc - stačí, když do vyhledávacího formuláře zadáte název zdroje a následně si zvolíte typ přístupu).
Prověřený zdroj:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc .
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2009 17:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu