Musikalienhandlung Mariahilfeestrasse 86 Vídeň
Text dotazu
Hledám informace o Musikalienhandlung Mariahilfeestrasse 86 Vídeň
Majitel byl Julius Chmel. Vlastním jeho notové desky s ůpravou od prof.Prosniz z roku 1897.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel o samotném obchodu s hudebninami na Mariahilfe Strasse 86 ve Vídni není mnoho, pro nás dostupných, informací. Víme jen, že obchod založil i s hudebním nakladatelstvím sám pan Julius Chmel. Jak dlouho tento obchod s hudebninami fungoval se mi bohužel nikde nepodařilo vypátrat. Dnes je v této budově provozována prodejna společnosti T - Mobile.
Více informací je o samotném majiteli. Julius Chmel se narodil 16.5.1854, Halitch v Rakousku. Vystudoval gymnázium a obchodní akademii ve Vídni a poté otevřel již zmíněný obchod s hudebninami a hudební nakladatelství na Mariahilfe Stasse. Sám dále studoval zpěv u Josefíny Richtrové. Stal se známým oratorním pěvcem ve Vídni i v zahraničí. V roce 1889 zpíval se značným úspěchem ve městě Bayreuthu (Bavorsko ). Několikrát vystupoval i ve Vídni.
Na těchto stránkách: http://www.bosworth.at/deutsch/KarlKomzak.html
naleznete některá díla, která vyšla v jeho nakladatelství.
Zdroje:
http://musicsack.com/PersonFMTDetail.cfm?PersonPK=100403303
RIEMENS, Leo; KUTSCH, K.J.Großes Sängerlexikon. 3.vyd. Bern : Saur,1997-2002
( sign. MUS II A 102/1, ve studovně hudebnin NK ) KOSEL.Hermann.Cl.,Deutch-Osterreichisches Kunster-und Sriftschteller - Lexikon. Wien: 1902-06.
sign. GEN Pb 0002, studovna rukopisů a starých tisků NK )
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.12.2007 09:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu