municipalni web
Text dotazu
Co to je municipalni web? Jake jsou hlavni temata problematiky municipalnich webu?
Odpověď
Dobry den,
prestoze jsme prohledavali vsechny zdroje, ktere mame v Narodni knihovne k dispozici a ktere by mohly nejakym zpusobem tematiku municipalnich webu popisovat, nenalezli jsme bohuzel zadnou presnou definici vyrazu "municipalni web" ani vymezeni temat, ktera resi.
Obecne vyraz "municipalni" znamena obecni, mestsky, tykajici se obce, komunalni (viz vyklad v online slovniku cizich slov, http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/municipalni), tudiz pojem "municipalni web" lze chapat jako webove stranky mest, obci atd. Co se tyce temat ci problematiky, kterou se mohou municipalni weby zabyvat, domnivame se, ze i tyto druhy webu budou resit vicemene podobne otazky jako jakykoliv jiny druh webu. To znamena analyzu konkurencnich webovych stranek, analyzu uzivatelu, kteri web budou pouzivat, otazku financovani, otazku kdo se bude podilet na tvorbe webu, jeho samotny navrh a realizaci (obsah, usporadani a navigace, vizualni stranka, volba webovych technologii atd.), udrzovani webu, jeho zlepsovani a aktualizace, propagace a dalsi.
Snad by Vam k ziskani podrobnejsich informaci k Vasemu dotazu mohly pomoci nasledujici clanky:
- ŘÍHOVÁ, Barbora. Jak udělat nejlepší webové stránky. Mladá fronta Dnes.
Středočeské vydání. Roč. 16, č. 287 (20051209). ISSN 1210-1168. Střední Čechy Dnes : Kolínsko. S. C/4. * města * obce * webové stránky * internet * kvalita
- SŮRA, Jan. Mnohé obce se na internetu neumí předvést. Mladá fronta DNES.
Roč. 14, č. 182 (06.08.2003). ISSN 1210-1168. Kraj Liberecký. S. C/3
* Liberecký kraj (Česko) * obce * města * internet * webové stránky
- KUCHTA, Michal. Cesta k uživatelsky vstřícnému webu. Veřejná správa. Roč.
16, č. 12 (2005). ISSN 1213-6581. Příloha. S. III-V. ISSN 1213-6581
* WWW stránky -- pravidla tvorby -- Česko * obce -- internet -- Česko
- BENEDIKT, Jiří. Některé záležitosti je třeba standardizovat. Veřejná správa. Roč. 16, č. 13 (2005), s. 24-25. ISSN 1213-6581.
Pravidla pro tvorbu přístupného webu: http://www.pravidla-pristupnosti.cz/
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
19.12.2007 09:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu